Du ser en gammel revision af dette indlæg fra9. januar 2020 @ 21:39:12. Se nedenfor for forskelle mellem denne version og den aktuelle revision.

Svenske Motatos er nu kommet til Danmark, det er gode nyheder for os som både gerne vil være med til at stoppe madspil i Danmark, og spare lidt håndører i samme omgang.

Jeg er altid på udkig efter om jeg kan spare penge i hverdagen. Dette er fx grunden til at vi hjemme hos os har både Norwegian & Ikano Bank kreditkort. Det betyder også at vi, om muligt, køber “stop madspild”/dato-varer når vi handler ind.

Derfor glædede det mig også da jeg for noget tid siden faldt jeg over Motatos. En webshop, som udelukkende sælger varer, der ellers ville være blevet smidt ud. Og så til en god pris, og til tider nogle heftige rabatter (20-90% rabat). At få 81% rabat på økologisk sesamolie, eller noget marinade, er ikke en værst deal.

Rabatter ved Motatos

Rabatter ved Motatos

Hvordan fungerer Motatos egentligt?

Motatos har en klar mission: “Vores langsigtede mål og vision er en verden uden madspild”. Denne mission lykkedes dog kun hvis deres billige priser ikke resulterer i at vi som forbrugere køber mere end vi har brug for. Så husk kun at købe hvad du har brug for

Motatos forklarer selv at deres varesortiment består af 4 forskellige katagorier.

  • Overproduktion
  • Fejlagtig emballage
  • Sæsonbestemte trends
  • Kort eller passeret holdbarhedsdato

De produkter vi primært har købt flest af, har været produkter med kort eller passeret holdbarhedsdato. Vi er ikke støt ret mange produkter hvor det har været forkert eller beskadiget emballage, nogle er vi dog stødt på.

Herunder kan du se to billeder af nogle af de varer vi modtog fra Motatos. Indholdet fejler intet, men emballagen ligner noget jeg helt ærligt ville gå udenom i supermarkedet.

Chokolade fra Motatos

Chokolade fra Motatos

Havredrik fra Motatos

Havredrik fra Motatos

Passeret holdbarhedsdato – er det ok?

En passeret holdbarhedsdato betyder ikke nødvendigvis at maden eller varen ikke længere kan bruges. Men det betyder at varen i nogle tilfælde skal bruges snart. Som Tænk skriver det på deres hjemmeside:

Holdbarhedsmærkninger findes der 2 af

  • “Sidste anvendelsesdato” betyder, at du kan blive syg, hvis du spiser madvarer, hvor datoen er overskredet.
  • “Bedst før” og “bedst før – ofte god efter” betyder, at datomærkningen kun er vejledende. Du kan derfor selv vurdere, om du kan spise maden, efter datoen er overskredet.

Som Motatos selv skriver det på deres hjemmeside:

Det er vigtigt at understrege, at tørvarers “bedst før”-dato er meget konservativt sat af fødevareproducenterne. Maden er fuldt ud spiselig – og lige så god – lang tid efter at “bedst før”- datoen er passeret, så længe varen opbevares korrekt i original emballage.

Fra egne erfaringer kan vi melde at vi endnu ikke har købt noget hos Motatos som vi har smidt ud fordi det smagte dårligt eller var uspiselig.

Hvad med Too Good To Go – Markedsplads?

Motatos konceptet er meget det samme som Too Good To Go – Markedsplads som du måske allerede kender til. Den store forskel her er dog at man gennem Too Good To Go handler direkte ved den enkelte producent. Hos Motatos samler de store partier på deres centrale lager, og sender ud derfra.

Hvorvidt den ene model er bedre end den anden i forhold til CO2 aftrykket er svært at sige. Too Good To Go’s model giver mindre transport, mens modellen hos Motatos resulterer i at man kan redde større partier fra at blive smidt ud.

Kunne du finde på det?

Hvad tænker du? Kunne du finde på at købe tørvarer som har passeret “bedst før” datoen? Måske det er noget du allerede gør?

Mine venner bør se dette!

Revisioner:

  • 9. januar 2020 @ 21:39:12 af Kasper Plougmann

Ændringer:

9. januar 2020 @ 21:39:12Aktuel revision
Indhold
Uændret: <a href="https:/ /heartbeats.dk/ start-up-gaar- til-kamp-mod- madspild-koeb- uperfekte-varer-til-halv- pris-og-faa-det- leveret-direkte- til-doeren/" target="_blank" rel="noopener external">Svenske Motatos er nu kommet til Danmark</a>, det er gode nyheder for os som både gerne vil være med til at stoppe madspil i Danmark, og spare lidt håndører i samme omgang. Uændret: <a href="https:/ /heartbeats.dk/ start-up-gaar- til-kamp-mod- madspild-koeb- uperfekte-varer-til-halv- pris-og-faa-det- leveret-direkte- til-doeren/" target="_blank" rel="noopener external">Svenske Motatos er nu kommet til Danmark</a>, det er gode nyheder for os som både gerne vil være med til at stoppe madspil i Danmark, og spare lidt håndører i samme omgang.
Uændret: <!--more--> Uændret: <!--more-->
Slettet: Jeg er altid på udkig efter om jeg kan spare penge i hverdagen. Dette er fx grunden til at vi <a href="/penge/ kreditkort-jeg- kan-anbefale/">hjemme hos os har både Norwegian &amp; Ikano Bank kreditkort</a>. Det betyder også at vi, om muligt, køber "stop madspild"/dato-varer når vi handler ind. Tilføjet: Jeg er altid på udkig efter om jeg kan spare penge i hverdagen. Dette er fx grunden til at vi <a href="/penge/ kreditkort-jeg- kan-anbefale/">hjemme hos os har både Norwegian &amp; Ikano Bank kreditkort</a>, og det er grunden til at <a href="/penge/ hvor-meget-kan-man-spare- paa-at-skifte- elleverandoer/">vi hvert halve år skifter elleverandør</a>. Det betyder også at vi, om muligt, køber "stop madspild"/dato-varer når vi handler ind.
Uændret: Derfor glædede det mig også da jeg for noget tid siden faldt jeg over Motatos. En webshop, som udelukkende sælger varer, der ellers ville være blevet smidt ud. Og så til en god pris, og til tider nogle heftige rabatter (20-90% rabat). At få 81% rabat på økologisk sesamolie, eller noget marinade, er ikke en værst deal. Uændret: Derfor glædede det mig også da jeg for noget tid siden faldt jeg over Motatos. En webshop, som udelukkende sælger varer, der ellers ville være blevet smidt ud. Og så til en god pris, og til tider nogle heftige rabatter (20-90% rabat). At få 81% rabat på økologisk sesamolie, eller noget marinade, er ikke en værst deal.
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Rabatter- ved-Motatos.png"><img class="size-full wp-image-3005" src="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Rabatter- ved-Motatos.png" alt="Rabatter ved Motatos" width="928" height="695" /></a> Rabatter ved Motatos Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Rabatter- ved-Motatos.png"><img class="size-full wp-image-3005" src="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Rabatter- ved-Motatos.png" alt="Rabatter ved Motatos" width="928" height="695" /></a> Rabatter ved Motatos
Uændret: <h2>Hvordan fungerer Motatos egentligt?</h2> Uændret: <h2>Hvordan fungerer Motatos egentligt?</h2>
Uændret: Motatos har en klar mission: <a href="https:/ /www.motatos.dk/ sadan-fungerer-motatos" target="_blank" rel="noopener external"><em>"Vores langsigtede mål og vision er en verden uden madspild"</em></a>. Denne mission lykkedes dog kun hvis deres billige priser ikke resulterer i at vi som forbrugere køber mere end vi har brug for. Så husk kun at købe hvad du har brug for  Uændret: Motatos har en klar mission: <a href="https:/ /www.motatos.dk/ sadan-fungerer-motatos" target="_blank" rel="noopener external"><em>"Vores langsigtede mål og vision er en verden uden madspild"</em></a>. Denne mission lykkedes dog kun hvis deres billige priser ikke resulterer i at vi som forbrugere køber mere end vi har brug for. Så husk kun at købe hvad du har brug for
Uændret: Motatos forklarer selv at deres varesortiment består af 4 forskellige katagorier. Uændret: Motatos forklarer selv at deres varesortiment består af 4 forskellige katagorier.
Uændret: <ul> Uændret: <ul>
Uændret: <li>Overproduktion</li> Uændret: <li>Overproduktion</li>
Uændret: <li>Fejlagtig emballage</li> Uændret: <li>Fejlagtig emballage</li>
Uændret: <li>Sæsonbestemte trends</li> Uændret: <li>Sæsonbestemte trends</li>
Uændret: <li>Kort eller passeret holdbarhedsdato</li> Uændret: <li>Kort eller passeret holdbarhedsdato</li>
Uændret: </ul> Uændret: </ul>
Uændret: De produkter vi primært har købt flest af, har været produkter med kort eller passeret holdbarhedsdato. Vi er ikke støt ret mange produkter hvor det har været forkert eller beskadiget emballage, nogle er vi dog stødt på. Uændret: De produkter vi primært har købt flest af, har været produkter med kort eller passeret holdbarhedsdato. Vi er ikke støt ret mange produkter hvor det har været forkert eller beskadiget emballage, nogle er vi dog stødt på.
Uændret: Herunder kan du se to billeder af nogle af de varer vi modtog fra Motatos. Indholdet fejler intet, men emballagen ligner noget jeg helt ærligt ville gå udenom i supermarkedet. Uændret: Herunder kan du se to billeder af nogle af de varer vi modtog fra Motatos. Indholdet fejler intet, men emballagen ligner noget jeg helt ærligt ville gå udenom i supermarkedet.
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Chokolade- fra-Motatos-1.jpg"><img class="wp-image-3010 size-full" src="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Chokolade- fra-Motatos-1.jpg" alt="Chokolade fra Motatos" width="1875" height="2500" /></a> Chokolade fra Motatos Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Chokolade- fra-Motatos-1.jpg"><img class="wp-image-3010 size-full" src="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Chokolade- fra-Motatos-1.jpg" alt="Chokolade fra Motatos" width="1875" height="2500" /></a> Chokolade fra Motatos
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Havredrik- fra-Motatos-1.jpg"><img class="wp-image-3011 size-full" src="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Havredrik- fra-Motatos-1.jpg" alt="Havredrik fra Motatos" width="1875" height="2500" /></a> Havredrik fra Motatos Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Havredrik- fra-Motatos-1.jpg"><img class="wp-image-3011 size-full" src="/wp-content/ uploads/2020/ 01/Havredrik- fra-Motatos-1.jpg" alt="Havredrik fra Motatos" width="1875" height="2500" /></a> Havredrik fra Motatos
Uændret: <h2></h2> Uændret: <h2></h2>
Uændret: <h2>Passeret holdbarhedsdato - er det ok?</h2> Uændret: <h2>Passeret holdbarhedsdato - er det ok?</h2>
Uændret: En passeret holdbarhedsdato betyder ikke nødvendigvis at maden eller varen ikke længere kan bruges. Men det betyder at varen i nogle tilfælde skal bruges snart. Som <a href="https:/ /taenk.dk/test- og-forbrugerliv/ mad-og-indkoeb/ holdbarhedsmaerkning- saadan-kender- du-forskel">Tænk skriver det på deres hjemmeside</a>: Uændret: En passeret holdbarhedsdato betyder ikke nødvendigvis at maden eller varen ikke længere kan bruges. Men det betyder at varen i nogle tilfælde skal bruges snart. Som <a href="https:/ /taenk.dk/test- og-forbrugerliv/ mad-og-indkoeb/ holdbarhedsmaerkning- saadan-kender- du-forskel">Tænk skriver det på deres hjemmeside</a>:
Uændret: <blockquote> Uændret: <blockquote>
Uændret: <h3>Holdbarhedsmærkninger findes der 2 af</h3> Uændret: <h3>Holdbarhedsmærkninger findes der 2 af</h3>
Uændret: <ul> Uændret: <ul>
Uændret: <li>"Sidste anvendelsesdato" betyder, at du <em>kan</em> blive syg, hvis du spiser madvarer, hvor datoen er overskredet.</li> Uændret: <li>"Sidste anvendelsesdato" betyder, at du <em>kan</em> blive syg, hvis du spiser madvarer, hvor datoen er overskredet.</li>
Uændret: <li>"Bedst før" og "bedst før - ofte god efter" betyder, at datomærkningen kun er vejledende. Du kan derfor selv vurdere, om du kan spise maden, efter datoen er overskredet.</li> Uændret: <li>"Bedst før" og "bedst før - ofte god efter" betyder, at datomærkningen kun er vejledende. Du kan derfor selv vurdere, om du kan spise maden, efter datoen er overskredet.</li>
Uændret: </ul> Uændret: </ul>
Uændret: </blockquote> Uændret: </blockquote>
Uændret: Som <a href="https:/ /motatos.dk/info/ sporgsmal-og-svar" target="_blank" rel="noopener external">Motatos selv skriver det på deres hjemmeside</a>: Uændret: Som <a href="https:/ /motatos.dk/info/ sporgsmal-og-svar" target="_blank" rel="noopener external">Motatos selv skriver det på deres hjemmeside</a>:
Uændret: <blockquote>Det er vigtigt at understrege, at tørvarers "bedst før"-dato er meget konservativt sat af fødevareproducenterne. Maden er fuldt ud spiselig - og lige så god - lang tid efter at "bedst før"- datoen er passeret, så længe varen opbevares korrekt i original emballage.</blockquote> Uændret: <blockquote>Det er vigtigt at understrege, at tørvarers "bedst før"-dato er meget konservativt sat af fødevareproducenterne. Maden er fuldt ud spiselig - og lige så god - lang tid efter at "bedst før"- datoen er passeret, så længe varen opbevares korrekt i original emballage.</blockquote>
Uændret: Fra egne erfaringer kan vi melde at vi endnu ikke har købt noget hos Motatos som vi har smidt ud fordi det smagte dårligt eller var uspiselig. Uændret: Fra egne erfaringer kan vi melde at vi endnu ikke har købt noget hos Motatos som vi har smidt ud fordi det smagte dårligt eller var uspiselig.
Uændret: <h2>Hvad med Too Good To Go - Markedsplads?</h2> Uændret: <h2>Hvad med Too Good To Go - Markedsplads?</h2>
Uændret: Motatos konceptet er meget det samme som <a href="https:/ /shop.toogoodtogo.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Too Good To Go - Markedsplads</a> som du måske allerede kender til. Den store forskel her er dog at man gennem Too Good To Go handler direkte ved den enkelte producent. Hos Motatos samler de store partier på deres centrale lager, og sender ud derfra. Uændret: Motatos konceptet er meget det samme som <a href="https:/ /shop.toogoodtogo.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Too Good To Go - Markedsplads</a> som du måske allerede kender til. Den store forskel her er dog at man gennem Too Good To Go handler direkte ved den enkelte producent. Hos Motatos samler de store partier på deres centrale lager, og sender ud derfra.
Uændret: <a href="https:/ /fodevarewatch.dk/Fodevarer/ article11765889.ece" target="_blank" rel="noopener external">Hvorvidt den ene model er bedre end den anden i forhold til CO2 aftrykket er svært at sige</a>. Too Good To Go's model giver mindre transport, mens modellen hos Motatos resulterer i at man kan redde større partier fra at blive smidt ud. Uændret: <a href="https:/ /fodevarewatch.dk/Fodevarer/ article11765889.ece" target="_blank" rel="noopener external">Hvorvidt den ene model er bedre end den anden i forhold til CO2 aftrykket er svært at sige</a>. Too Good To Go's model giver mindre transport, mens modellen hos Motatos resulterer i at man kan redde større partier fra at blive smidt ud.
Uændret: <h2>Kunne du finde på det?</h2> Uændret: <h2>Kunne du finde på det?</h2>
Uændret: Hvad tænker du? Kunne du finde på at købe tørvarer som har passeret "bedst før" datoen? Måske det er noget du allerede gør? Uændret: Hvad tænker du? Kunne du finde på at købe tørvarer som har passeret "bedst før" datoen? Måske det er noget du allerede gør?
onesignal_meta_box_present
Slettet:  Tilføjet: 1
response_body
Slettet:  Tilføjet: {"id":"","recipients":0,"errors":["All included players are not subscribed"],"warnings":["You must configure iOS notifications in your OneSignal settings if you wish to send messages to iOS users.","You must configure Android notifications in your OneSignal settings if you wish to send messages to Android users.","You must configure iOS notifications in your OneSignal settings if you wish to send messages to iOS users.","You must configure Android notifications in your OneSignal settings if you wish to send messages to Android users."]}
status
Slettet:  Tilføjet: 200
recipients
Slettet:  Tilføjet: 0
dpsp_networks_shares
Slettet:  Tilføjet: 0
dpsp_networks_shares_total
Slettet:  Tilføjet: 0
dpsp_networks_shares_last_updated
Slettet:  Tilføjet: 1582669134

Note: Spaces may be added to comparison text to allow better line wrapping.

Mine venner bør se dette!