Squazz / Kasper Plougmann – hvem er han?

Kasper / Squazz

Kasper Plougmann / Squazz

Så du vil gerne vide mere om hvem jeg er? FEDT!

Min historie

“You have to know the past to understand the present.” – Dr. Carl Sagan

Det er vigtigt at vide at kende historien bag, for at vi kan forstå det fulde billede. Ligeledes er det med mig, ønsker du virkeligt at vide hvem jeg er, må du først igennem en mindre historietime. Har dette ikke interesse kan du med fordel hoppe frem til afsnittet “Mig idag“.

Opvokset på landet

Jeg er opvokset på landet (tæt på Lindved, 11-12km nord for Vejle). Dette har for mig betydet at der altid har været godt med plads, men også at der har været langt til alting.

Dette har allerede fra en tidlig alder lært mig at skulle prioritere hvad jeg rent faktisk ville bruge min tid på, skulle jeg besøge nogle af mine barndomsvenner var det ikke noget jeg bare gjorde. Enten skulle jeg ud på en længere cykeltur, eller også skulle der arrangeres transport med enten busser eller kørsel af mine forældre. Hvilket også hurtigt betød at man lavede dag til dag aftaler, og ikke time til time som flere af mine kammerater, som er opvokset i byen, gjorde det.

De lange afstande affødte også behovet for eget transportmiddel, og jeg fik mig derfor også hurtigt en scooter. Der gik heller ikke længe efter jeg var blevet myndig, til jeg havde mit kørekort, og mine forældre begyndte hurtigt mangle en ekstra bil.

Computerspil & programmering

Jeg har altid været fascineret af såvel spil (af enhver art), som jeg har været det af teknologi og elektronik. Derfor kom det mig også meget naturligt at begynde at spille små computerspil på computeren da vi fik vores første computer i hjemmet. Jeg tror jeg har været en 6-7 år, og der gik ikke lang tid før jeg sad og skrev DOS-kommandoer for at få startet spil der befandt sig på floppy-diskene.

Counterstrike 1.6

Counter Strike 1.6, er nok det spil der har fyldt mest i min gamer-periode da jeg var mindre. Vi var flere drenge fra lokalområdet der spillede sammen, og fandt flere gange spillere fra andre byer hvor vi stillede hold op, og kæmpede mod hinanden. Hele denne tilgang til computerspil har præget mig meget fremadrettet, hvor jeg er blevet både konkurrence-orienteret i de spil jeg spiller, samtidig med at jeg har opdaget hvor nemt det er at komme i kontakt med gamle venner gennem computerspillene. Samtidig var Counter Strike spillet, som spillede en stor del i skabelsen af navnet “Squazz”, læs mere om det under punktet “Hvad betyder Squazz?“.

Senere udviklede min interesse sig til at være lige så meget for computeren som en maskine, som for de spil man kunne spille på den. Jeg begyndte hurtigt at forsøge at optimere computeren, hvilket også tit resulterede i at jeg måtte geninstallere computeren fordi jeg kom til at rode med noget forkert, ups Lige så stille flyttede mit fokus sig fra kun at omhandle den software, som fandtes på computeren, til også at omhandle de dele computeren er opbygget af. Jo mere jeg lærte, jo mere fik jeg lyst til at lege videre og lære mere. For jo mere jeg vidste om hardware-delen, jo bedre forstod jeg hvorfor softwaren fungerede som den gjorde. En indsigt der har gavnet mig meget fremadrettet, både hvad mit studie angår, men også når en computer ikke ville som den skulle.

Efterhånden som jeg blev ældre fik jeg mere og mere mod på selv at begynde at udvikle software. Til at starte med var det små hjemmesider til de computerspil vi spillede, hvor vi lagde kontaktoplysninger op på både os, og vores servere i de spil vi spillede. Senere (da jeg startede i en kristen ungdomsforening i min hjemby), opstod behovet for en hjemmeside for denne forening. Med min stigende interesse for hjemmesideprogrammering lavede jeg hjemmesiden LindvedTorringIMU.dk, som er lavet fra bunden, ene og alene af den grund at jeg ønskede at lære mere hvor hvordan og hvorfor man gjorde som man gjorde i eksisterende systemer.

Jeg spiller stadig computerspil. Jeg finder at computeren er et rigtigt kraftigt medie til at samle venner fra forskellige steder i landet. Med et online-multiplayer-computerspil kan vi let samles om at lave noget fælles, have det sjovt, og dele liv og hverdag samtidig. Dertil findes der utroligt mange udfordrende puslespils spil, som for mig til at tænke i nye baner, og træner hjernen lidt samtidig med at man får slappet af ved et computerspil.

Hvad betyder Squazz?

Som det så ofte er tilfældet, er folks egne idéer og spekulationer over historien for “Squazz” meget bedre og kreative end den rigtige historie.

I mine teenage-år var jeg aktiv en Counter Strike 1.6 miljøet, og spillede meget online med offline-venner såvel som online-venner. I takt med at jeg fik spillet mere og mere, og jeg havde et behov for at kunne lade folk identificere hvem jeg var, voksede behovet for et gamer-tag som skilte sig ud, var muligt at udtale og som havde en tiltalende ordlyd. I mangel på bedre opfindsomhed, og med en reklame kørende i baggrunden, faldt mit valgt på Finns humoristiske fejl-udtalelse af appelsinvanden Tuborg Squash, som han kalder “Squass“.

Sidenhen er gamer-tagget blevet brugt mere og mere når jeg manglede et “brand” at skrive på, og jeg ikke ønskede at opgive mig rigtige navn. Derfor vil man også på min efterskoles minde-materiale fra 06-08 kunne finde “Squazz” under credits på såvel CD-covers som i rulletekster på minde-DVD’er. Nu lever navnet videre som mit online kaldenavn, og nu også som navnet på mit site.

Mig i dag

Kasper Plougmann / Squazz med slips

Kasper Plougmann / Squazz med slips

Indtil August 2014 studerede jeg datalogi på Aarhus Universitet. Fra februar 2015 begyndte jeg som junior-udvikler hos Mediaworkers, hvor jeg specifikt arbejder på udvikling af deres nye intranet Colibo. Nu sidder jeg som Customer Deployment Manager i samme virksomhed.

Jeg bor i Aarhus, og elsker byen. Det skulle ikke undre mig hvis jeg blev boende her. Den nemme adgang til uddannelse, indkøb og koncerter tiltaler mig utroligt meget, især efter at være opvokset på landet hvor der var langt til alting.

I min fritid er jeg et aktivt medlem af IMU på landsplan, hvor jeg også bruger en del tid på frivilligt arbejde.

Af frivilligt arbejde er jeg engageret på følgende måde: