Squazz / Kasper Plougmann – hvem er han?

Kasper Plougmann Profilbillede

Kasper Plougmann

Så du vil gerne vide mere om hvem jeg er? FEDT!

Min historie

“You have to know the past to understand the present.” – Dr. Carl Sagan

Det er vigtigt at vide at kende historien bag, for at vi kan forstå det fulde billede. Ligeledes er det med mig. Ønsker du virkeligt at vide hvem jeg er, må du først igennem en mindre historietime. Har dette ikke interesse kan du med fordel hoppe frem til afsnittet “Mig i dag“.

Opvokset på landet

Jeg er opvokset på landet. Det har betydet at der altid har været godt med plads, men også at der har været langt til alting.

Derfor har jeg allerede fra en tidlig alder, lært mig at skulle prioritere hvad jeg rent faktisk ville bruge min tid på. Skulle jeg besøge nogle af mine venner var det ikke noget jeg bare gjorde. Enten skulle jeg ud på en længere cykeltur, eller også skulle der arrangeres transport med enten busser eller kørsel af mine forældre. Hvilket også hurtigt betød at man lavede dag til dag aftaler, og ikke time til time som flere af mine kammerater, som er opvokset i byen, gjorde det.

De lange afstande affødte også behovet for eget transportmiddel, og jeg fik mig derfor også hurtigt en scooter. Der gik heller ikke længe efter jeg var blevet myndig, til jeg havde mit kørekort, og mine forældre begyndte hurtigt mangle en ekstra bil.

Computerspil & programmering

Jeg har altid været fascineret af såvel spil (af enhver art), som jeg har været det af teknologi og elektronik. Derfor kom det mig også meget naturligt at begynde at spille små computerspil på familiens computer, da vi fik vores første computer i hjemmet. Jeg tror jeg har været en 6-7 år, og der gik ikke lang tid før jeg sad og skrev DOS-kommandoer, for at få startet spil der befandt sig på floppy-diskene.

Counterstrike 1.6

Counter Strike 1.6, er nok det spil der har fyldt mest i min “gamer”-periode da jeg var mindre. Vi var flere drenge fra lokalområdet der spillede sammen. Det hændte også flere gange at vi fandt spillere fra andre byer hvor vi stillede hold op, og kæmpede mod hinanden. Hele denne tilgang til computerspil har præget mig meget fremadrettet. Jeg er blevet både konkurrence-orienteret i de spil jeg spiller, samtidig med at jeg har opdaget hvor nemt det er at komme i kontakt med gamle venner gennem computerspillene. Samtidig var Counter Strike spillet som spillede en stor del i skabelsen af navnet “Squazz”, læs mere om det under punktet “Hvad betyder Squazz?“.

Mere end bare computerspil

Senere udviklede min interesse sig til at være lige så meget for computeren som en maskine, som for de spil man kunne spille på den. Jeg begyndte hurtigt at forsøge at optimere computeren, hvilket også tit resulterede i at jeg måtte geninstallere computeren fordi jeg kom til at rode med noget forkert, ups Lige så stille flyttede mit fokus sig fra kun at omhandle de programmer (software), som fandtes på computeren, til også at omhandle de fysiske dele computeren er opbygget af (hardware). Jo mere jeg lærte, jo mere fik jeg lyst til at lege videre og lære mere. Jo mere jeg vidste om hardware-delen, jo bedre forstod jeg hvorfor softwaren fungerede som den gjorde. En indsigt der har gavnet mig meget fremadrettet, både hvad studie  & karriere angår, men også når en computer ikke ville hvad jeg ønskede den skulle.

Produktion af egen software

Efterhånden som jeg blev ældre, fik jeg mere og mere mod på selv at begynde at udvikle software. Til at starte med var det små hjemmesider til de computerspil vi spillede. Her lagde vi kontaktoplysninger op på både os, og vores servere i de spil vi spillede. Senere (da jeg startede i en kristen ungdomsforening i min hjemby), opstod behovet for en hjemmeside for denne forening. Med min stigende interesse for hjemmesideprogrammering, lavede jeg hjemmesiden LindvedTorringIMU.dk. Selvom færdige systemer som WordPress fandtes, valgte jeg at lave hjemmesiden fra bunden. Ene og alene af den grund at jeg ønskede at lære mere hvor hvordan og hvorfor man gjorde som man gjorde i eksisterende systemer.

Computerspil interesserer stadig

Jeg spiller stadig computerspil. Jeg finder at computeren er et rigtigt kraftigt medie til at samle venner fra forskellige steder i landet. Med et online-multiplayer-computerspil kan vi let samles om at lave noget fælles, have det sjovt, og dele liv og hverdag samtidig. Dertil findes der utroligt mange udfordrende puslespils-spil, som får mig til at tænke i nye baner. Man kan lige så godt træne hjernen lidt samtidig med at man får slappet af ved et computerspil.

Hvad betyder Squazz?

Som det så ofte er tilfældet, er folks egne idéer og spekulationer over historien for “Squazz” meget bedre og kreative end den rigtige historie.

I mine teenageår var jeg aktiv i Counter Strike 1.6 miljøet, og spillede meget online med offline-venner såvel som online-venner. I takt med at jeg fik spillet mere og mere, havde jeg et behov for at man online kunne identificere hvem jeg var. Derfor voksede behovet for et gamer-tag som skilte sig ud, var muligt at udtale og som havde en tiltalende ordlyd. I mangel på bedre opfindsomhed, og med en reklame kørende i baggrunden, faldt mit valgt på Finns humoristiske fejl-udtalelse af appelsinvanden Tuborg Squash, som han kalder “Squass“.

Sidenhen er gamer-tagget blevet brugt mere og mere når jeg manglede et “brand” at skrive på. Derfor vil man også på min efterskoles minde-materiale fra 06-08 kunne finde “Squazz” under credits på såvel CD-covers som i rulletekster på minde-DVD’er. Nu lever navnet videre som mit online kaldenavn, og nu også som navnet på mit site.

Mig i dag

Kasper Plougmann med barn

Kasper Plougmann med barn

Indtil August 2014 studerede jeg datalogi på Aarhus Universitet. Fra februar 2015 begyndte jeg som junior-udvikler hos Mediaworkers, hvor jeg specifikt arbejdede på udvikling af deres nye intranet Colibo. Siden blev det Customer Deployment Manager i samme virksomhed. Derefter .NET programmør hos Mindworking, og nu sidder jeg som Teknisk Arkitekt hos Unik System Design. Du kan finde mere om min karriere på min LinkedIn profil.

Jeg er flyttet til en provinsby hvor jeg bor sammen med min kone og min datter.

 

Af frivilligt arbejde er jeg engageret på følgende måde:

Det hænder at jeg får noget offentlig omtale. Denne offentlige samtale har jeg samlet på én overskuelig side.

Nyhedsbrev

Få besked når der kommer et nyt indlæg på bloggen, du kan tilmelde dig nyhedsbrevet for Squazz.dk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.