Der er mange låneudbydere på Mintos, men hvor sikre er disse udbydere at investere i? Dette er min liste over låneudbydere jeg er tryg ved at investere i.

Lige siden jeg startede med crowdlending, har jeg været lidt tilbageholdende med hvor sikker en investering det egentligt var. Efter at have læst op på det, viser det sig da også (ikke overraskende), at to lån på Mintos ikke er ens. Derfor har jeg valgt at dykke lidt ned i de enkelte låneudbydere og se på hvor sikre og gode investeringer de hver især er.

Hvis du ikke er helt sikker på hvad crowdlending er for en størrelse, har jeg skrevet en kort intro til crowdlending. Jeg har også skrevet om hvordan jeg selv bruger Mintos til at investere i crowdlending lån.

Sådan sorterede jeg låneudbyderene

Min tilgang har været at jeg har frasorteret de udbydere jeg ikke har været tilfreds med af den ene eller anden grund. De kriterier jeg nåede frem til i sidste ende er følgende:

 • Negative udmeldinger fra Mintos
 • Udbyders rating på ExploreP2P
 • Rating fra Mintos
 • Låneudbyder skal have BuyBack garanti
 • Grace periode på max 10 dage
 • Lånet må ikke være urimeligt / kviklån

Negative udmeldinger fra Mintos

Jeg oplevede i 2020 at nogle af udbyderne på Mintos ikke kunne betale udbetalinger til deres investorer. Dette betyder selvfølgelig at de forsvinder fra min liste over udbydere jeg har tillid til.

ExploreP2P

At gå gennem de enkelte låne udbydere og gennemgå deres regnskaber er en kæmpe opgave. Derfor er jeg også glad fog at andre har taget denne opgave på sig

ExploreP2P.com har en god liste over de enkelte låneudbydere på Mintos platformen, hvor de har rated dem enkeltvis. Ratings er baseret på hvor profitabel en virksomhed der drives. Dette betyder at vi kan bruge deres ratings, til at se hvor stor sandsynligheden er for at en låneudbyder går konkurs, hvis de skal opfylde deres buyback garanti. Risikoen for en konkurs er en reel risiko, som blev tydelig i 2007 da Eurocent havde financielle problemer.

Baseret på listen fra ExploreP2P.com har jeg taget de 28 udbydere der har en score på mindst 50, og lavet min egen yderligere sortering på denne.

Mintos rating

Mintos rangerer låneudbydere på en liste fra A+ ned til D. Denne rating er et udtryk for hvor sikkert det er at investere i udbyderen. Hvis en udbyder har en Mintos rating under B- sorterer jeg dem fra. Det betyder at jeg i første omgang fjerner følgende fra listen:

 • Aforti
 • Kredit 24

Buyback garanti

Buyback garanti er essentiel for mig. Det er ekstra sikkerhed jeg ikke ønsker at undvære. Det er min sikkerhed for at jeg ikke mister investerede penge, da låneudbyder binder sig til at skulle tilbagekøbe min investering hvis ikke de kan indkræve pengene til mig. Det betyder at der nu forsvandt endnu en fra listen.

 • 1pm

Grace periode

Når et lån rammer grace perioden bliver der ikke beregnet renter for denne periode. Jeg ønsker ikke at at have min lån i denne periode alt for længe. Især fordi det ofte er de korte lån der ender i disse perioder. 10 dage kan være lang tid for et kort lån, og derfor frasorterer jeg alle udbydere med en grace periode over 10 dage.

 • Dozarplati
 • EcoFinance

Urimelige lån

Tidligere har jeg nævnt at jeg ikke er glad for at investere i kviklån på Mintos, og har derfor gjort hvad jeg kunne for at finde ud af hvor stort mit udvalg egentligt er hvis jeg frasorterer kviklån.

Jeg kunne bare frasortere samtlige lån der falder i kategorien “personlige lån” eller “korte lån”. Men da disse to låntyper udgør næsten 75% af lånene på Mintos er det en ret stor procentdel af frasortere.

Jeg har derfor valgt at se på hvor meget udbyders APR (ÅOP) er. Samt frasorteret dem hvis jeg ikke er i tvivl om at de står bag kviklån. Dette resulterede i at følgende blev fjernet fra listen.

 • CreamFinance (står bag det danske LendOn.dk)
 • CreditStar – APRC på over 1.800%
 • Dineo – 469% APR
 • Kredit Pintar – 300% APR
 • LF Tech – 360+% APR
 • Lime Zaim 230+% APR

Disse klarede nærmere gennemgang

Fordi det ikke altid er nemt at gennemskue de enkelte udbydere, har jeg i en periode været ret åben omkring flere udbydere. Alle lån jeg har backed gennem de følgende udbydere, har vist sig at holde sig under 50% APR ifølge Mintos.

 • Credius
 • IuteCredit
  • Det er primært været billån jeg er endt med at finansiere her. Her er deres APR ikke over 50%.
 • Express Credit
  • Jeg var meget i tvivl om denne. Men det hjælper meget at de har direkte aftaler med fagforeninger og institutioner så betaling af lånene bliver taget direkte fra lønsedlen. Det hjælper på at der ikke bliver krævet mange ekstra gebyrer af låntagerne.

Hvis du har information omkring nogle af ovenstående virksomheder, og ved at de er typiske kviklåns firmaer, må du endelig informere mig om dette. Som vi tidligere har set det med Simbo lån, er det desværre ikke altid at Minto’s APR passer.

Mangler erfaring / data

Jeg mangler erfaring med de følgende 4 udbydere. Jeg har sat dem med på listen over udbydere jeg vil finansiere gennem, men har sørget for at sætte et cap på APR på 50%. Tiden må vise om jeg får finansieret lån gennem dem, eller om alle deres lån er over 50%.

 • BankNote
 • ID Finance
 • Vizia

Den endelige liste over låneudbydere jeg er tryg ved

Med ovenstående frasortering ender vi på 15 låneudbydere jeg føler mig tryg ved, og som jeg er forholdsvis sikker på ikke at støtte kviklån for meget.

Udlåner ExploreP2P score Mintos Rating
Aasa 71 B
Acema 61 A-
BankNote 77 A-
BB Finance / EGE 62 A-
Credissimo 80 A-
Credius 70 B
EBV Finance 63 A-
ExpressCredit 53 B-
ID Finance 81 B
IFN Extra Finance 60 B
iute credit 77 B+
Mogo 71 A/B
Placet Group 71 A-
Varks.am 61 B
Vizia 77 A-

Jeg håber denne liste er noget du kan bruge i dine fremtidige investeringer på Mintos. Hvis du ser noget som ikke er korrekt, eller der er noget jeg mangler, så hold dig endelig ikke tilbage for at fortælle mig det. For at gøre det nemmere for dig har jeg lavet denne sortering på Mintos du kan gøre brug af.

Affiliate / lad os hjælpe hinanden

Er du ikke allerede bruger hos Mintos, og er du blevet interesseret i Crowdlending? Så må du meget gerne bruge mit affiliate link til Mintos. Når du bruger linket til at oprette en bruger, får du 1% bonus på alle dine investeringer tilbage som bonus de første 90 dage.

Du kan også altid læse mere op på hvordan jeg selv bruger Mintos til at investere i crowdlending lån. Her går jeg mere i dybden med hvordan jeg egentligt har skruet mine strategier sammen.