Der er flere måder til at få gratis streaming. Der er de oplagte som DR, men der er også tricks til tjenester som Viaplay og HBO Nordic.

De gratis streaming services

Vi kan lige så godt få nævne de følgende streaming muligheder, for der er faktisk en del gratis streaming alternativer hvis man ikke er ude efter den seneste Hollywood blockbuster.

ViaFree

Viafree logo

Hvis du er fan af Reality TV som Paradise Hotel & Luksusfælden kan ViaFree være en fin og gratis service. Der er løbende reklamer som er din måde at betale for servicen.

På ViaFree finder du primært reality-TV og film i lignende kvalitet / type. Er dette ikke din smag, ville jeg nok springe pænt og elegant over ViaFree og i stedet se på nogle af de andre alternativer.

Viafree blev i Maj 2022 flyttet til PlutoTV, og er ikke længere en selvstændig streaming tjeneste.

DRTV

DRTV logo

Danmarks Radio har en masse forskelligt indhold tilgængeligt online. Der er adgang til DRs live programmer, men også gamle programmer. Fx kan du finde samtlige afsnit af Bonderøven, helt tilbage fra 2008.

Skal børnene underholdes er der selvfølgelig også DR Ramasjang, hvor der er timevis af underholdning. Her er både DRs egne programmer og nogle af de programmer de sender i øjeblikket. Udvalget skifter løbende, fx er Gurli Gris kun tilgængelig i sæson 2,3 & 6 i skrivende stund (april 2019).

Hvorvidt dette er gratis, kan diskuteres. Du betaler for adgangen gennem din skat (startende fra 2019), så det er ikke en merudgift at tage servicen i brug.

DR Bonanza

DR Bonanza logo

Den 16. januar 2008, startede DR Bonanza. En del af DR’s Kulturarvsprojekt, som har fokus på at sikre DRs program arkiver gennem digitalisering samt at tilgængeliggøre arkivernes indhold af radio- og TV-produktioner.

Hvis der er serier eller programmer fra DR du ikke kan finde på DRTV, kan du muligvis finde det på DR Bonanza. Kataloget er bugnende, for der er efterhånden utroligt meget materiale i DR’s arkiver, hvilket også gør det til en lang proces. I en prioriteret rækkefølge tager DR fat på materialet og om nødvendigt restaurerer. Blandt de allerede indgåede produktioner kan man blandt andet finde danskernes favorit; hele TV-serien Matador. Men også Rejseholdet & Taxa er at finde her.

Filmstriben

filmstriben logo

De danske biblioteker har også deres streaming tilbud. Så længe du har oprettet en bruger hos dit lokale bibliotek, kan du streame film gennem Filmstriben.

Tjenesten indeholder mange film, også af de nyere spillefilm. I skrivende stund kan du blandt andre se Paddington 2 fra 2017. Det er dog ikke alle selskaber der er aftaler med, hvilket betyder at du ikke kan forvente at den nyeste blockbuster film er tilgængelig her.

Generelt er mit indtryk at du ikke skal forvente at finde den nyeste og mest omtalte film på filmstriben. Dog var jeg positivt overrasket da jeg fandt Fuglene Over Sundet, for ikke at tale om klassikeren De andres liv fra 2006.

Lån tilbage Hedensted biliotek

Jeg har 3 lån tilbage hos Hedensted bibliotek

Træerne vokser desværre ikke ind i himlen. Alt efter i hvilken kommune du er bosat, er der forskel på hvor mange film du kan se gennem Filmstriben. I min kommune (Hedensted) har jeg kun adgang til 3 film i måneden. I andre kommuner er der adgang til 8.

Classic Cinema Online

Classic Cinema Online Logo

På Classic Cinema Online kan du finde mange film, som ikke længere er copyright beskyttet. Dette kan der være flere grunde til, men en af de primære må være alder.

Classic Cinema Online leverer ikke selv filmene til dig, men har dem indlejret fra sider som YouTube & Dailymotion. Dette betyder også, at filmene, som ligger hos den eksterne udbyder, vil blive fjernet hvis udbyder mener at det ikke er lovligt at den enkelte film er tilgængelig på deres platform.

At film er gamle betyder ikke at de er dårlige. Personligt er jeg glad for “Animal Farm” som er animationsfilm fra 1954, baseret på George Orwells bog af samme navn (udgivet i 1945). Af andre film på siden kan jeg anbefale Pinocchio og den klassiske Stagecoach.

Skulle du i stedet være interesseret i gamle serier, kan søster-hjemmesiden Classic Television Online anbefales. Princippet er det samme, men udvalget et andet.

Udnyt prøveperioder på streaming tjenesterne

1 month free

OBS: I Februar 2020 erfarede FlixFilm at Netflix fjernede deres tilbud om en gratis prøvemåned på deres service. Det kommende trick er dog stadig gældnde for langt de fleste streaming services.

De gratis streaming services kan være fine nok. Men sammenlignet med giganterne som Netflix og HBO Nordic er der desværre ikke rigtigt nogen konkurrence. Udvalget er markant bedre på de større etablerede services.

Mange af de produkter vi gør brug af i dag har en prøveperiode. Dette gælder for alt fra streaming til vores elleverandører. Hvis du har adgang til flere mailkonti, og har mere end ét kreditkort kan du udnytte den gratis måneds prøveperiode streaming tjenesterne tilbyder deres nye kunder.

Kreditkortene kan godt være knyttet til den samme bankkonto. Det skal bare være forskellige kort, så kan streaming tjenesterne ikke se hvilke konti og brugere der ligger bag kortet.

Opret blot en ny bruger. Og brug et nyt kreditkort til verificering hver gang. Har du en PayPal konto tilknyttet dit kort tæller denne også som en selvstændig betalingsmetode.

Med denne taktik, kan du gå gennem et helt år uden at betale for streaming. Tilsammen har vi i vores husstand 5 kreditkort. Disse plus en enkelt Paypal konto, og så er vi allerede oppe på et halvt års gratis HBO Nordic.

Har du brug for et ekstra kort, kan du altid oprette dig som gratis kunde hos Lunar, og få et gratis kreditkort gennem dem. Alternativt kan du også tjekke min liste af kreditkort jeg kan anbefale.

Vær opmærksom på at denne metode generelt er imod samtlige streaming tjenesters brugerbetingelser. Så din prøve-periode kan blive lukket når som helst.

Ovenstående gælder for alle streaming services jeg har erfaringer med. Dog er der nogle services som skal have et par noter med på vejen:

Netflix

Netflix logo

OBS: I Februar 2020 erfarede FlixFilm at Netflix fjernede deres tilbud om en gratis prøvemåned på deres service.

Jeg har oplevet at Netflix sletter oplysninger om gamle kreditkort efter en periode. Hvorefter man kan oprette nye brugere og aktivere en ny prøveperiode på samme kreditkort. Min umiddelbare opfattelse er at oplysningerne slettes efter 10 måneder.

Dog nævner de at de beholder hashes af gamle kreditkort, så det er ikke sikkert dette er aktuelt længere.

Netflix vil pr. deres brugerbetingelser stk. 2.2 forbeholde sig retten til at afbryde en prøveperiode såfremt de mener den bliver misbrugt.

Det er de samme regler du bryder hvis du deler et abonnement med nogen du ikke deler husstand med (som fx når du deler abonnement med familie du ikke bor sammen med).

Viaplay

Viaplay logo

Viaplay giver kun 2 ugers gratis prøveperiode. Til gengæld udløber det indhold du har downloadet offline gennem deres app i en måned.
Dette kan du udnytte da din bruger ikke bliver lukket, men blot bliver nægtet adgang til streaming og download når prøveperioden er udløbet.

Downloader du derfor serier og film lige inden din prøveperiode udløber. Kan du skaffe dig en måneds ekstra prøveperiode (alt efter hvor meget plads du har på din mobile enhed. Og hvor meget indhold du forbruger).

Hos ViaPlay virker tricket med nye kreditkort også. Så her kan hvert kreditkort skaffe dig op til 1,5 måneders prøveperiode.

Der kommer hele tiden nye streaming services

Streaming er en guldgrube. Det mener flere af de store tech-giganter i hvert fald. Amazon har deres egen Amazon Prime Video, og services som Apple TV+ Streaming & Disney+ viser at Apple og Disney også meget gerne vil ind på markedet.

Det kan være irriterende med det fragmenterede marked, men hvis du er ude efter at udnytte priøve-prioder hos de forskellige udbydere, er et større udvalg ofte et fordel frem for en ulempe for os. Forhåbentligt betyder det også at der kommer en skarpere konkurrence på markedet, resulterende i lavere priser.

Hvis du på et tidspunkt ønsker at betale

Blåt debit kredit kort

At skulle oprette nye konti løbende kan blive irriterende i længden. Hvis du beslutter dig for at du vil til at betale for en service, kan det anbefales kun at have én streaming tjeneste ad gangen. Og køb kun én måned ad gangen.

Det er helt klart nemmere når betalingerne bare løber af sig selv. Men det kommer også indirekte med en pris. Efter vi i husstanden begyndte kun at købe en måneds adgang ad gangen (betale for en måned, og så opsige abonnementet lige bagefter) fandt vi ud af at der ofte kunne gå uger inden vi købte en måned mere. Dette især gældende hvis det passede sammen med en periode hvor vi tog på ferie, eller havde mange sociale aftaler så der simpelthen ikke var tid til streaming.

En uge her og der løber hurtigt op hen over et år.

Gratis streaming som del af dit TV eller mobilabonnement

Hvis du alligevel løbende vil betale for streaming, kan det muligvis betale sig at undersøge om mobil eller TV abonnement kunne kombineres med en streaming tjeneste. Nogle udbydere af mobil og/eller TV er nemlig begyndt at tilbyde streaming som en del af pakken.

Dine tips?

Er der noget jeg har glemt at nævne, fortæl mig endeligt om det i kommentarfeltet.