Deleøkonomi er det store buzzword, og sådan er det selvfølgelig også indenfor lån. Crowdlending er kommet for at blive, så selvfølgelig skal det være en del af vores portefølge.

Crowdlending?

Crowdlending bliver mere og mere populært, især inden for de seneste par år hvor det er blevet nemmere at investere i disse lån.

Crowdlending minder rigtigt meget om et helt normalt lån. Men i stedet for at låntager optager et lån gennem en bank, er præmissen her er at firmaer eller privatpersoner gennem en online service kan låne penge af en gruppe af mennesker. Jeg skrevet en mere dybdegående artiklen om hvad crowdlending egentligt er for en størrelse, tjek den ud hvis du ikke er helt sikker på hvad det er.

Mintos

Der er mange spillere på crowdlending scenen. Jeg er engageret i flere platforme, men jeg valgte at starte med Mintos da jeg synes deres interface så godt ud, og da jeg har hørt meget godt om platformen.

Mintos adskiller sig fra flere andre crowdlending platforme ved at det ikke er Mintos selv der udsteder lånene, men i stedet arbejder sammen med flere forskellige lokale udlånere. Det er så disse udstillede lån som man kan vælge at investere i.

Som investor og bruger af platformen kan jeg godt lide denne tilgang. Det gør at Mintos kan fokusere mere på deres platform og optimere denne, samtidig med at de også kan sprede sig bredt over flere forskellige brancher end deres konkurrenter kan. Det gør at risikoen ved at investere gennem Mintos bliver lidt mindre.

Auto invest

Med alle mine investeringer, forsøger jeg at få det automatiseret / gjort så vedligeholdelsesfrit som muligt. Her er Mintos’ “Auto Invest” et fantastisk værktøj. Der er et par ting man lige skal tage stilling til, men når først dette er gjort kører det hele af sig selv.

Jeg oprettede min strategi inden jeg fik overført penge til Mintos. Umiddelbart efter at pengene var gået igennem, og var endt på min Mintos konto, blev det hele automatisk investeret. Det betyder derfor også at jeg i fremtiden bare kan sætte en fast overførsel op hver måned, og så styrer Mintos resten. Præcis som jeg gør det med NordNets månedsopsparing.

Oprettelse af Auto Invest strategi

Når du forsøger at oprette en Auto Invest strategi, tilbyder Mintos dig som udgangspunkt 3 forskellige pakker. Hvis ikke du vil bruge en af disse 3 pakker kan du også lave din egen strategi. Vælger du at lave din egen strategi denne vej, er det dog noget af et arbejde hvis man vil ned og justere de små detaljer i kriterierne.

Mintos ny Auto Invest strategi

Mintos ny Auto Invest strategi

Mintos Auto Invest kriterier

Mintos Auto Invest kriterier

Hvis man mere hårdhændet vil styre hvordan auto invest skal fungere, synes jeg derfor at den nemmeste måde er først at søge dem frem. Jeg vil personligt helst ikke investere i kviklån. Derfor har jeg undersøgt de enkelte  låneudbydere, og fundet frem til dem jeg er tryg ved at investere i. Når du har defineret en søgning med dine kriterier, kan i du

Mine kriterier er i øjeblikket følgende:

 • Market: Primært marked
  – Det sekundære marked er for risikabelt til min smag
 • Currency: EUR
 • Country: Alle
 • Buyback guarantee: Ja
  – Safety first
 • Borrower APR: Max 50%
 • Interest rates: 12.5-20%
  – I øjeblikket har jeg ikke problemer med at matche med lån. Skulle jeg få brug for at matche med flere tror jeg at jeg ville sætte investeringsbeløbet pr. lån op.
 • Remaining loan term: 1+ måneder
  – Ved at kræve at der som minimum er 1 måned tilbage på det lån jeg investerer, har jeg en bedre sikring imod at ramme kviklån.
 • Mintos Rating: A+ til B-
  – Safety first, jeg ønsker kun låneudbydere som har en god rating
 • Status: Current
  – Jeg ønsker ikke at gå ind i lån som allerede er bagud på betalinger

Når lånene er søgt frem og man går i gang med at oprette strategien, kan man yderligere vælge følgende to muligheder.

 • Investment in one loan: 10EUR
  – Minimum, vil matche med så mange som muligt
 • Do you want to reinvest: Ja

Affiliate / lad os hjælpe hinanden

Er du blevet interesseret i Crowdlending? Personligt bruger jeg primært Mintos, og du må meget gerne bruge mit affiliate link til Mintos. Når du bruger linket til at oprette en bruger, får du 1% bonus på alle dine investeringer tilbage som bonus de første 90 dage.