Deleøkonomi er det store buzzword, og sådan er det selvfølgelig også indenfor lån.
Crowdlending er kommet for at blive, så selvfølgelig skal det være en del af vores portefølge.

Crowdlending?

Crowdlending bliver mere og mere populært, især inden for de seneste par år hvor det er blevet nemmere at investere i disse lån.

Crowdlending minder rigtigt meget om et helt normalt lån. Men i stedet for at låntager optager et lån gennem en bank, er præmissen her er at firmaer eller privatpersoner gennem en online service kan låne penge af en gruppe af mennesker. Lidt som vi kender det gennem crowdsourcing hjemmesider som Kickstarter. Den enkelte låntager ser ikke hvor mange der står bag lånet, men et lån på 10.000,- kan i princippet  være finansieret af 2.000 personer som hver har lånt 5,- ud.

Jeg synes faktisk at denne korte video fra The Telegraph på 1½ minut forklarer det rigtigt godt og hurtigt:

Mintos

Der er mange spillere på crowdlending scenen. Jeg afviser ikke jeg skal prøve andre platforme af, men jeg valgte at starte med Mintos da jeg synes deres interface så godt ud, og da jeg har hørt meget godt om platformen.

Mintos adskiller sig fra flere andre crowdlending platforme ved at det ikke er Mintos selv der udsteder lånene, men i stedet arbejder sammen med flere forskellige lokale udlånere. Det er så disse udstillede lån som man kan vælge at investere i.

Som investor og bruger af platformen kan jeg godt lide denne tilgang. Det gør at Mintos kan fokusere mere på deres platform og optimere denne, samtidig med at de også kan sprede sig bredt over flere forskellige brancher end deres konkurrenter kan.

Auto invest

Med alle mine investeringer, forsøger jeg at få det automatiseret / gjort så vedligeholdelses frit som muligt. Her er Mintos‘ “Auto Invest” et fantastisk værktøj. Der er et par ting man lige skal tage stilling til, men når først dette er gjort kører det hele af sig selv.

Jeg oprettede min agent inden jeg fik overført penge til Mintos. Så snart pengene var gået igennem og var endt på min Mintos konto, blev det hele automatisk investeret. Det betyder derfor også at jeg i fremtiden bare kan sætte en fast overførsel op hver måned, og så styrer Mintos resten. Præcis som jeg gør det med NordNets månedsopsparing.

Jeg valgte at oprette min første agent således.

 • Market: Primært marked
  – Det sekundære marked er for risikabelt til min smag
 • Currency: EUR
 • Country: Alle
 • Buyback guarantee: Ja
  – Safety first
 • Interest rates: 12.5-20%
  – I øjeblikket har jeg ikke problemer med at matche med lån. Skulle jeg få brug for at matche med flere tror jeg at jeg ville sætte investerings beløbet pr. lån op.
 • Remaining loan term: 0-3 måneder
  – Jeg går efter at komme hurtigt ind og ud af lånene. Denne kunne sagtens øges hvis jeg fik problemer med at matche med lån
 • Investment in one loan: 10EUR
  – Minimum, vil matche med så mange som muligt
 • Du you want to reinvest: Ja

Affiliate / lad os hjælpe hinanden

Er du blevet interesseret i Crowdlending? Du må meget gerne bruge mit affiliate link til Mintos. Når du bruger linket til at oprette en bruger, får du 1% bonus på alle investeringer de første 90 dage.