Håndtering af dine investeringer kan tage lang tid. Derfor går jeg efter at få automatiseret investeringerne.

Vi har tidligere snakket om hvor ikke-sexet det er at investere. Hvis det tager lang tid bliver det ikke mere interessant.

Den bedste investering er i min optik en passiv investering. Jo længere tid jeg skal bruge på vedligeholdelse og research, jo dårligere bliver min timeløn.

I min jagt på at automatisere mine investeringer, og sætte det hele på automatpilot, har jeg nået frem til et par løsninger som fungerer godt for mig og mit setup.

Månedlig investering

Mine primære investeringer er i øjeblikket passive index fonde. Det er nemme at forholde sig til, og kræver ikke at jeg følger med i markedet løbende. Jeg nøjes med at “investere i markedet”.

Hver måned når min lønseddel bliver udbetalt, ønsker jeg at skyde nye penge i markedet. Det er 12 gange om året jeg skal logge på min netbank og foretage indkøb af forskellige indexfonde.

Nordnets Månedsopsparing

Nordnet logo

12 gange om året er ikke meget, men det er nok til at det ikke noget jeg har lyst til at skulle minde mig selv om at gøre hele tiden.

Derfor var jeg også lykkelig over at finde Nordnets månedsopsparing. Hver måned bliver der lavet en fast bankoverførsel til Nordnet, hvorefter pengene automatisk bliver investeret i 4 passive investeringsfonde. Og det bedste er at der ikke er nogen kurtage ved denne type handler. Min samlede ÅOP er derfor på ca 0,53%, og det er de eneste udgifter der er ved dette setup (indtil den dag jeg sælger, hvor der er en smule kurtage). Hvis du kender til et billigere setup så fortæl mig endelig om det i kommentarsporet!

Produkter som Nordnets månedsopsparing hjælper også med at sætte automatik i hele investerings-forløbet, da det lægger meget op til at man i starten af hver måned overfører penge til kontoen.

Crowdlending

Hvad er crowdlending

En anden af mine strategier når jeg automatiserer mine investeringer er crowdlending. Der er flere forskellige platforme til crowdlending, hver med sine fordele og ulemper. Rigtigt mange af dem har dog muligheden for at investere automatisk, hvilket er en kæmpe fordel.

Det kræver lidt opsætning, men når først det er klaret kan det høre helt af sig selv. Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg selv har automatiseret crowdlending gennem Mintos. Deres setup ligner meget det setup jeg har set på andre crowdlending platforme.

For at spare penge på SEPA overførsler har jeg valgt at bruge Revolut som mellemstation. Det fjerner desværre en del af automatiseringen, men til gengæld sparer jeg penge på SEPA overførsler i banken, samt dårlige kurser ved veksling fra DKK til EUR.

Bitcoins

Bitcoins er en anden høj-risiko investering jeg tænker jeg vil investere mere i. Her har jeg dog endnu ikke fundet “den rigtige” løsning hvad angår at klare dette automatisk. I øjeblikket køber og handler jeg manuelt, hvor jeg bruger Coinbase til at købe min bitcoins. Hvis du vil gøre det samme kan du få $10 gratis Bitcoins på det første køb hos Coinbase.

Mine venner bør se dette!