Noget af det vigtigste i forhold til at få godt styr på privatøkonomien, er at have et fast mål for hvad det er du egentligt vil opnå med din privatøkonomi.

Denne sammenklippede tale fra Arnold Schwarzenegger er alle dens 12 minutter værd, og jeg vil på det kraftigste anbefale at du ser den inden du fortsætter din læsning her. (Hvis du har tiden og lysten kan du også se den fulde tale på alle dens 45 minutter)

Arnold Schwarzeneggers tale er virkeligt en stærk og motiverende tale. Og jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet da han sagde “Sleep faster“.

Udnyt din tid bedst muligt

En af de ting jeg bed meget fast i ved hans tale, var hans fokus på at udnytte den tid du har til rådighed. Du har 24 timer i døgnet, udnyt hvert et minut du har til rådighed.

If you don’t have a vision of where you’re going, if you don’t have a goal where you go, you drift around and you never end up anywhere.

Et fast mål holder os fokuseret. Et konkret mål er hvad der for os til at udholde den smerte og de trængsler der ligger foran os, så længe vi arbejder os frem imod noget konkret.

Jeg siger ikke at du skal lægge handleplaner og strukturere din hverdag ned til det enkelte minut. Ej heller at du skal bruge en masse tid på at finde ud af hvordan du får mest muligt ud af hver enkelt krone du tjener. Men jeg mener at du skal have et konkret mål. Hvorfor er det du arbejder frem imod dit mål, og hvad er dit mål egentligt helt konkret? Hvis du allerede nu ved hvad det er du konkret arbejder frem imod, så fortæl endeligt os andre om det i kommentarsporet herunder. Hvis ikke, er det måske nu du skal sætte dig ned, og finde ud af hvad det er du vil arbejde frem imod.

Vi er vant til mål og deadlines

Langt de fleste af os arbejder med projekter af den ene eller anden art. Vi er fra vores arbejdsplads vant til at vi arbejder frem imod noget konkret, så det burde vi også gøre når det omhandler vores privatøkonomi.

Tour De France - delmål

Tour De France – delmål

Ligeledes er vi også vant til at have forskellige værktøjer til rådighed i vores daglige arbejde. Værktøjer, som hjælper os med at nå vores mål inden for den satte tidsramme. I min branche arbejder vi meget med delmål, så vi hele tiden kan holde øje med hvor langt der er tilbage til vi har nået vores slutmål. I forhold til privatøkonomien kunne sådanne delmål være helt konkrete ting som “få styr på forsikringerne” eller “Tjek op på boliglånet”.

Hold fokus på målet

Husk på at du sikkert har mere end ét mål. For ikke at snakke om at vores mål her i livet konstant ændrer sig, eller skifter prioritet.

Vores individuelle mål er meget forskellige. Måske er dit mål at kunne gå på pension i en tidlig alder. Måske vil du gerne kunne hjælpe din nærmeste familie økonomisk. Det kan også ske at det er et konkret hus eller andet materielt der er målet. Måske vil du gerne give så meget du overhovedet kan til velgørende formål. Hvad end det er der er dit mål, er det vigtigt at holde fokus. For hvis ikke du gør, ender dine planer med at flyde ud i sandet.

Fik du læst de andre lektioner?

Du er netop kommet gennem 9. lektion i min serie af “De 10 vigtigste lektioner i privatøkonomi“. Du kan finde de andre lektioner herunder: