Kreditkort kan være en utroligt nem måde til at spare penge, så længe du bruger kortet rigtigt.  Vi har valgt at gøre brug af 3 forskellige kreditkort.

Hvorfor bruge et kreditkort?

Så længe vi husker at få betalt vores kreditkort ud hver måned, er det en gratis måde at få lidt ekstra penge ind på kontoen. Nogle udbydere af kreditkort giver rabatter direkte, andre tilbyder bonus-programmer baseret på dit forbug.

Der er desværre ikke tale om bonusordninger der er lige så gode som dem vi kender fra USA. Men det er stadig bonusordninger som i sidste ende kan betyde “gratis penge” for dig. Og hvem vil ikke gerne have gratis penge?

Husk at du skal kunne finde ud af at håndtere et kreditkort hvis det skal være en god forretning for dig. Hvis du enten ikke er i stand til, eller blot glemmer, at betale dine regninger til tiden løber renterne på din kredit hurtigt op i 20%. Hvis du er den mindste smule i tvivl om hvorvidt du ville huske at få betalt dit kort af, er et kreditkort ikke for dig. Husk ikke at bruge penge du ikke har.

Anbefalelsesværdige kreditkort

Bank Norwegian

Bank Norwegian kredittkort

Vores Bank Norwegian kort er vores primære kort. På de første 75.000,- som vi bruger hvert år, giver det os 1% tilbage i form af bonus-point. Herefter giver det os 0,5%. Hvis I er et par, og konsekvent krydser de 75.000,- hver år, kan det anbefales at I begge opretter et kort. Så kan I gennem Norwegian Reward programmet få samlet points fra begge kort på én konto. Brugt rigtigt vil man kunne opnå 1% bonus af de første 150.000,- brugt hver år. Når vi bruger kortet primært til mad og andre faste udgifter (som ikke er regninger) løber cashback lige så stille op.

De optjente bonus-point varer desværre ikke evigt, men har en udløbsdato. Norwegians cashpoints udløber ved udgangen af året, 2 år efter at man har optjent sine point. Det betyder fx. at Cashpoints  optjent september 2019 er gyldige indtil 31. december 2021.

Det er muligt (og gratis) at tilmelde dit Bank Norwegian kreditkort til betalingsservice. Dermed slipper du for at skulle betale regningen manuelt hver måned, og du risikerer derfor heller ikke at skulle betale renter af dit kreditkort lån. Vær dog opmærksom på at du efter tilmelding til betalingsservice skal ind forbi hjemmesiden eller appen og ændre din betalingsservice-aftale fra minimum til det totale skyldige beløb. Denne snød mig første måned efter jeg havde tilmeldt mig betalingsservice

Bank Norwegian Betalingsservice - Det totale skyldige beløb

Bank Norwegian Betalingsservice – Ændring til “Det totale skyldige beløb”

Du kan selv ansøge om dit kreditkort fra Norwegian her.

Ikano Bank

Ikano Bank Kreditkort

Ikano Banks kreditkort er det kort der umiddelbart giver de bedste rabatter / fordele, op til en vis grænse. Man kan maks få 1.000,- i en enkelt måned, og maks 5.000,- over et helt år. Til gengæld får man hele året 5% i rabat på alle caféer og restauranter.

Når man tjekker Ikano Banks rabatprogram, kan man se at der er nogle gode rabatter at hente. Dog er det kun i udvalgte måneder disse rabatter kan hentes. Fx. kan du i august måned i 2019 få hele 30% i rabat hos boghandlere.

Kreditkortet fra Ikano Bank er et kort vi bruger fra tid til anden, hvis det giver mening. Det er ikke et kort vi har til at ligge i pungen, men et kort der ligger klart i skuffen til de specifikke måneder hvor det giver mening at bruge det.

Vær opmærksom på at det ikke er gratis at tilmelde dit Ikano Bank kreditkort til betalingsservice. Det koster 25,- i administrationsgebyr at tilmelde sig betalingsservice. Derfor har vi også valgt blot at gøre brug af iBOX og betale fakturaen af når den er klar til os.

Du kan ansøge om dit eget Ikano Bank kreditkort her.

Lunar

Lunar Way Kreditkort

Lunar er ikke et kreditkort på samme måde som Ikano Bank og Norwegian, i stedet skal de ses som et alternativ til en traditionel bank. Alligevel har de sneget sig ind her, da vi personligt bruger deres kort som et kreditkort for vores lommepenge konti.

Vores primære grund til at bruge Lunar kortene, er helt ærligt æstetisk. Lunar kortet er det eneste sorte kort vi har i vores pung, så det gør det nemt at finde “lommepenge-kortet”.