Du ser en gammel revision af dette indlæg fra1. november 2019 @ 11:44:06. Se nedenfor for forskelle mellem denne version og den aktuelle revision.

Du har sikkert hørt, at der kan være gode og nemme penge at spare ved at skifte elleverandør løbende. Men hvor meget kan man egentligt spare?

Jeg gør personligt en dyd ud af gøre god brug af forskellige virksomheders introtilbud. Især når det gælder streaming services og deres gratis prøveperioder, men også når det gælder levering af el. Den eneste forskel jeg kan mærke på om strømmen kommer fra det ene eller det andet sted, er hvordan regningen ser ud når den kommer. Der er en forskel visuelt, men det den økonomiske forskel er den interessante her

I det følgende er der taget udgangspunkt i hvordan priserne ser ud i juni måned 2019. Disse tal vil helt sikkert ændre sig fremadrettet, så brug som mest af alt som referenceramme og ikke til konkrete sammenligninger med dine priser fremadrettet.

Få danskere ønsker at skifte elleverandør

Til trods for et velfungerende og konkurrencedygtigt marked, er der ikke mange danskere der gider skifte elleverandør. Politiken snakker ligefrem om at kun 5 % af danskerne har overvejet at skifte elleverandør. Mange mener at markedet er for uigennemskueligt og indviklet. Samtidig mener folk ikke der er nok penge at spare til at det er ulejligheden værd.

Endvidere fortæller DR at de danskere som så rent faktisk skifter, ikke ønsker at skifte leverandør igen. Dette er en skam, for udnytter du elleverandørernes intro-tilbud, kan der være en del nemme penge at hente, hvert eneste år.

Hvor meget er der egentligt at spare?

Sammenligner du prisen mellem dyrest og billigst, kan du ofte spare op imod 200,- om måneden ved at skifte elleverandør. Det er altså penge man kan tage og føle på.

Ifølge Bolius bruger en gennemsnitlig familie med 2 voksne og 2 børn ca. 4.500kWh strøm om året. Et gennemsnit på vores forbrug derhjemme, siger at vi bruger ca. 300kWh i snit hver måned, det er et årligt forbrug omkring de 3.600. Dette tal forventer jeg er faldet en del siden sidste måling. Jeg har for nyligt skåret næsten 80% af vores strømforbrug til belysning efter at have udskiftet halogenpærer med LED pærer.

Hvad koster strøm?

Det kostede el i januar 2019

Det kostede el i januar 2019 – Prisen er inkl. abonnement ved 4.000 kWh

Din elpris består af mange små gebyrer og afgifter. Langt størstedelen (over 70%) af din elpris er dækket af disse gebyrer og afgifter. I skrivende stund betaler vi ca. 32øre pr kWh for transport af strømmen, og ca 114øre pr kWh for afgifter. Altså betaler man 0,32 + 1,14 = 1,46 kr. pr. kWh, uanset hvilken udbyder man vælger.

Ud over den faste pris for strømmen, skal der også betales til den udbyder man vælger at få sin strøm igennem. Hvis ikke du aktivt selv tilvælger din udbyder, får du leveret strøm fra “netværket. En udbyder man får tildelt automatisk af denne vej, kunne være SydEnergi. I dag betaler man hos SydEnergi omkring 60øre pr kWh for sin strøm, hvis ikke man selv har lavet en aftale med en udbyder. Denne pris er meget gennemsnitlig efter min erfaring.

Ørsted har lavet denne fine grafiske illustration af hvad din elpris består af. Illustrationen er lavet ud fra at du betaler Ørsted 36øre pr. kWh.

Pengeseddel - fordeling af elpris

Pengeseddel – fordeling af elpris – baseret på priser fra Ørsted

Hvis du selv indgår en fastprisaftale med en elleverandør, kan du få nogle helt anderledes priser. Elektron giver fx. et introtilbud på 7øre pr. kWh (ElPris.dk siger dog godt nok at deres intro-tilbud er på 12øre pr. kWh), hvor du så de første 6 måneder du er medlem hos dem, har en markant lavere pris end hvis du bare havde fået strømmen fra SydEnergi.

Forskellen mellem Elektron & SydEnergi er i skrivende stund 53øre. Det lyder ikke af meget, men med en gennemsnitligt husstands elforbrug på 4.500kWh om året løber det hurtigt op. De 4.500kWh kan omsættes til 375kWh i snit pr. måned (jeg er godt klar over at man bruger mere strøm om vinteren end om sommeren, det ser vi bort fra her, det har ikke styr betydning i sidste ende). 375kWh x 57øre = ca. 200,- om måneden. Det er da penge jeg gerne vil bruge på andet end strøm

Hvordan får jeg så min billige strøm?

Strømkabler i luften

Ok! Jeg er overbevist! Hvor meget arbejde kræver det så at skifte elleverandør?

Meget tæt på intet arbejde. Hjemmesider som ElPris.dk har gjort det uhyre nemt at shoppe el i dag. (ElPris.dk håndteres og drives af Forsyningstilsynet, hvilket giver mig en sikkerhed i at de ikke har interesser i at fremme udvalgte elleverandører).

Når du besøger ElPris.dk indtaster du dit postnummer, og vælger på listen hvilken type husstand du har. Valget af husstand bruges umiddelbart kun til at angive et overslag på dit energiforbrug. Det har dog sjældent den store afgørende faktor for hvilke tilbud du kan gøre brug af.

ElPris.dk - udvælg område

ElPris.dk – udvælg område

Når dette er gjort bliver du præsenteret med en liste af forskellige elprodukter tilbudt af de danske elleverandører. Herfra er det blot at vælge en elleverandør, og klikke på “Se mere“.

ElPris.dk - Lise af elleverandører

ElPris.dk – Lise af elleverandører

I dette eksempel valgte jeg modstrøm, da de stod øverst på listen. Det ser ud til at de i øjeblikket kører med et introtilbud hvor man de første 6 måneder ikke betaler dem for at modtage strømmen. Det må man sige er et godt tilbud, og svært at gøre billigere.

Hvis du kan lide det tilbud som produktet tilbyder dig, er det blot at klikke “Skift til dette produkt” hvorefter du bliver stillet videre til elleverandørens hjemmeside. Herfra er der lidt forskel på hvordan man bliver oprettet som kunde, men i de fleste tilfælde er det ret smertefrit.

ElPris.dk - Elleverandør detaljer - Modstrøm

ElPris.dk – Elleverandør detaljer – Modstrøm

Det var dét. Med få klik kan du finde den billigste elleverandør. Du kan hurtigt blive flyttet over til deres hjemmeside, og udfylde de nødvendige oplysninger for at blive oprettet som kunde. Det tager ikke meget mere end 5-10 minutter. Og med en udsigt til at kunne spare op til 200,- i måneden må det siges at være en god timeløn

Skift leverandør 2 gange om året

En ting at have med i mente er at intro tilbud fra leverandørerne ofte kun gælder i 6 måneder. Dette er også tydeligt på tilbuddet fra modstrøm. Efter introperioden stiger prisen, og så er besparelsen ikke så som forventet. Derfor er du nødt til hvert halve år at skifte leverandør hvis du ønsker at få så billig strøm som muligt. Hvorvidt du 2 gange om året vil bruge 10-20 minutter på dette skifte elleverandør er en personlig sag. For os giver det mening, da det føles som en ret god timeløn.

Du skal ikke huske på at blive opsagt hos din tidligere leverandør. Dette håndterer den nye elleverandør for dig, så alt hvad du skal fokusere på er at finde den billigste elleverandør.

Vær opmærksom på alle udgifterne

Husk at være opmærksom på at nogle elleverandører opkræver et fast månedligt gebyr. Derfor kan hvad der ser ud til at være en lav pris, hurtigt løbe hen og blive dyrt hvis ikke man medregner alle faktorer. ElPris.dk er dog gode til at vise dette tydeligt i deres tilbud. Scroller du ned i bunden af det enkelte tilbud vil du se noget lignede dette:

ElPris.dk - Pris-estimatets sammensætning

ElPris.dk – Pris-estimatets sammensætning

Elforbundet

Jeg ved at andre gør brug af tilbud som Elforbundet. Her håndterer de arbejdet for dig i forhold til at skifte leverandør, men de priser de kan hente ind til dig er desværre ikke altid tilsvarende de priser du selv kan skaffe ved at bruge et par minutter inde på ElPris.dk.

Det seneste tilbud jeg fik fra Elforbundet var fra Vindstød, her kostede strømmen ca. 18øre pr. kWh. Det er stadig en god pris, men den er ikke 7øre som vi så den hos Elektron. Selvom der kun er tale om en forskel på 18øre, så er det for de fleste en månedlig forskel omkring de 40,-. Ganger man det op på et år, bliver det alligevel i underkanten af 500,- man kan spare årligt, ved to gange om året at klikke ind forbi ElPris.dk og selv skifte leverandør. Det er også penge der er værd at tage med.

Flexafregning

Ovenstående har fokuseret på en fastprisaftale hos den enkelte udbyder. Noget nyt der er på vej (og som vil indbefatte alle private elkunder i slutningen af 2020), er flexafregning. Med flexafregning vil man blive faktureret pr. time, alt efter hvor dyr strømmen er på det givne tidspunkt.

Derfor vil man med fordel kunne en del af ens elregning til om natten hvor strømmen er billigere. Dette især hvis du har en elbil der skal lades, eller hvis du har en tøjvask som kan køres hen over natten.

Hvor stor en indflydelse dette vil få kan kun tiden vise. For nogen vil det sikkert være en god forretning, og for andre vil det meget muligt blive dyrere. Det er heldigvis ikke en løsning der bliver trukket ned over hovedet på dig. Da vi har et frit elmarked i Danmark vil du altid kunne lave en fastpris aftale hvis dette passer dit forbrug bedre.

BlueEnergy – et interessant alternativ

BlueEnergy footer

Indtil videre har vi kigget på hvad det koster når man betaler for den strøm man bruger, og kort kigget på flexafregning.

Et alternativ kunne være at betale en fast månedlig pris, og så ikke skulle tænke på hvor meget strøm man egentligt bruger. Præcis som vi kender det fra når vi køber bredbånd / internet.

Et lovende koncept i denne kategori er BlueEnergy. Her har du mulighed for at tegne en aftale hvor du hver måned betaler et fast beløb, og så har adgang til “frit forbrug af strøm” (op til 10.000kWh i private hjem).

Hvad gør du?

Kunne du finde på at skifte elleverandør hver 6. måned?

Hvad gør du i øjeblikket, og har de ovenstående muligheder fået dig til at gøre noget andet? Fortæl mig meget gerne om hvordan I køber jeres strøm derhjemme. Betaler I bare de regninger der kommer ind? Eller har I aktivt taget stilling og oprettet her som kunde et sted?

Mine venner bør se dette!

Revisioner:

  • 1. november 2019 @ 11:44:06 af Kasper Plougmann

Ændringer:

1. november 2019 @ 11:44:06Aktuel revision
Indhold
Uændret: Du har sikkert hørt, at der kan være gode og nemme penge at spare ved at skifte elleverandør løbende. Men hvor meget kan man egentligt spare? Uændret: Du har sikkert hørt, at der kan være gode og nemme penge at spare ved at skifte elleverandør løbende. Men hvor meget kan man egentligt spare?
Uændret: <!--more--> Uændret: <!--more-->
Slettet: Jeg gør personligt en dyd ud af gøre god brug af forskellige virksomheders introtilbud. <a href="/penge/ gratis-streaming- helt-lovligt/">Især når det gælder streaming services og deres gratis prøveperioder</a>, men også når det gælder levering af el. Den eneste forskel jeg kan mærke på om strømmen kommer fra det ene eller det andet sted, er hvordan regningen ser ud når den kommer. Der er en forskel visuelt, men det den økonomiske forskel er den interessante her  Tilføjet: Det er altid interessant at spare penge, <a href="/penge/ motatos-stop- madspild-i-danmark/">om det så er på madbudgettet</a> eller de faste udgifter er ligemeget. Jeg gør personligt en dyd ud af gøre god brug af forskellige virksomheders introtilbud. <a href="/penge/ gratis-streaming- helt-lovligt/">Især når det gælder streaming services og deres gratis prøveperioder</a>, men også når det gælder levering af el. Den eneste forskel jeg kan mærke på om strømmen kommer fra det ene eller det andet sted, er hvordan regningen ser ud når den kommer. Der er en forskel visuelt, men det den økonomiske forskel er den interessante her
Uændret: I det følgende er der taget udgangspunkt i hvordan priserne ser ud i juni måned 2019. Disse tal vil helt sikkert ændre sig fremadrettet, så brug som mest af alt som referenceramme og ikke til konkrete sammenligninger med dine priser fremadrettet. Uændret: I det følgende er der taget udgangspunkt i hvordan priserne ser ud i juni måned 2019. Disse tal vil helt sikkert ændre sig fremadrettet, så brug som mest af alt som referenceramme og ikke til konkrete sammenligninger med dine priser fremadrettet.
Uændret: <h2>Få danskere ønsker at skifte elleverandør</h2> Uændret: <h2>Få danskere ønsker at skifte elleverandør</h2>
Uændret: Til trods for et velfungerende og konkurrencedygtigt marked, er der ikke mange danskere der gider skifte elleverandør. <a href="https:/ /politiken.dk/ forbrugogliv/ art6507026/F%C3%A5-danskere- gider-skifte- leverand%C3%B8r- af-str%C3%B8mmen- til-stikkontakten-i-hjemmet" target="_blank" rel="noopener external">Politiken snakker ligefrem om at <em>kun 5 % af danskerne</em> har overvejet at skifte elleverandør</a>. Mange mener at markedet er for uigennemskueligt og indviklet. Samtidig mener folk ikke der er nok penge at spare til at det er ulejligheden værd. Uændret: Til trods for et velfungerende og konkurrencedygtigt marked, er der ikke mange danskere der gider skifte elleverandør. <a href="https:/ /politiken.dk/ forbrugogliv/ art6507026/F%C3%A5-danskere- gider-skifte- leverand%C3%B8r- af-str%C3%B8mmen- til-stikkontakten-i-hjemmet" target="_blank" rel="noopener external">Politiken snakker ligefrem om at <em>kun 5 % af danskerne</em> har overvejet at skifte elleverandør</a>. Mange mener at markedet er for uigennemskueligt og indviklet. Samtidig mener folk ikke der er nok penge at spare til at det er ulejligheden værd.
Uændret: Endvidere <a href="https:/ /www.dr.dk/nyheder/regionale/ midtvest/danskerne-er-tro- mod-deres-elselskab- men-loyaliteten- kan-vaere-dyr" target="_blank" rel="noopener external">fortæller DR at de danskere som så rent faktisk skifter, ikke ønsker at skifte leverandør igen</a>. Dette er en skam, for udnytter du elleverandørernes intro-tilbud, kan der være en del nemme penge at hente, <em>hvert <strong>eneste</strong> år</em>. Uændret: Endvidere <a href="https:/ /www.dr.dk/nyheder/regionale/ midtvest/danskerne-er-tro- mod-deres-elselskab- men-loyaliteten- kan-vaere-dyr" target="_blank" rel="noopener external">fortæller DR at de danskere som så rent faktisk skifter, ikke ønsker at skifte leverandør igen</a>. Dette er en skam, for udnytter du elleverandørernes intro-tilbud, kan der være en del nemme penge at hente, <em>hvert <strong>eneste</strong> år</em>.
Uændret: <h2>Hvor meget er der egentligt at spare?</h2> Uændret: <h2>Hvor meget er der egentligt at spare?</h2>
Uændret: Sammenligner du prisen mellem dyrest og billigst, kan du ofte spare op imod <strong><em>200,- om måneden</em> </strong>ved at skifte elleverandør. Det er altså penge man kan tage og føle på. Uændret: Sammenligner du prisen mellem dyrest og billigst, kan du ofte spare op imod <strong><em>200,- om måneden</em> </strong>ved at skifte elleverandør. Det er altså penge man kan tage og føle på.
Uændret: <a href="https:/ /www.bolius.dk/saa-meget- el-vand-og-varme-bruger-en- gennemsnitsfamilie-279" target="_blank" rel="noopener external">Ifølge Bolius bruger en gennemsnitlig familie med 2 voksne og 2 børn ca. 4.500kWh strøm om året</a>. Et gennemsnit på vores forbrug derhjemme, siger at vi bruger ca. 300kWh i snit hver måned, det er et årligt forbrug omkring de 3.600. Dette tal forventer jeg er faldet en del siden sidste måling. Jeg har for nyligt skåret næsten 80% af vores strømforbrug til belysning efter at have udskiftet halogenpærer med LED pærer. Uændret: <a href="https:/ /www.bolius.dk/saa-meget- el-vand-og-varme-bruger-en- gennemsnitsfamilie-279" target="_blank" rel="noopener external">Ifølge Bolius bruger en gennemsnitlig familie med 2 voksne og 2 børn ca. 4.500kWh strøm om året</a>. Et gennemsnit på vores forbrug derhjemme, siger at vi bruger ca. 300kWh i snit hver måned, det er et årligt forbrug omkring de 3.600. Dette tal forventer jeg er faldet en del siden sidste måling. Jeg har for nyligt skåret næsten 80% af vores strømforbrug til belysning efter at have udskiftet halogenpærer med LED pærer.
Uændret: <h3>Hvad koster strøm?</h3> Uændret: <h3>Hvad koster strøm?</h3>
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Det-kostede- el-i-januar-2019.png"><img class="size-full wp-image-2491" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Det-kostede- el-i-januar-2019.png" alt="Det kostede el i januar 2019" width="808" height="521" /></a> Det kostede el i januar 2019 - Prisen er inkl. abonnement ved 4.000 kWh Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Det-kostede- el-i-januar-2019.png"><img class="size-full wp-image-2491" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Det-kostede- el-i-januar-2019.png" alt="Det kostede el i januar 2019" width="808" height="521" /></a> Det kostede el i januar 2019 - Prisen er inkl. abonnement ved 4.000 kWh
Uændret: Din elpris består af mange små gebyrer og afgifter. Langt størstedelen (over 70%) af din elpris er dækket af disse gebyrer og afgifter. I skrivende stund betaler vi ca. 32øre pr kWh for transport af strømmen, og ca 114øre pr kWh for afgifter. Altså betaler man 0,32 + 1,14 = 1,46 kr. pr. kWh, uanset hvilken udbyder man vælger. Uændret: Din elpris består af mange små gebyrer og afgifter. Langt størstedelen (over 70%) af din elpris er dækket af disse gebyrer og afgifter. I skrivende stund betaler vi ca. 32øre pr kWh for transport af strømmen, og ca 114øre pr kWh for afgifter. Altså betaler man 0,32 + 1,14 = 1,46 kr. pr. kWh, uanset hvilken udbyder man vælger.
Uændret: Ud over den faste pris for strømmen, skal der også betales til den udbyder man vælger at få sin strøm igennem. Hvis ikke du aktivt selv tilvælger din udbyder, får du leveret strøm fra "netværket. En udbyder man får tildelt automatisk af denne vej, kunne være <a href="https:/ /www.se.dk/" target="_blank" rel="noopener external">SydEnergi</a>. <a href="https:/ /www.se.dk/kundeservice/ information- og-vejledning/ gaeldendeelpriser" target="_blank" rel="noopener external">I dag betaler man hos SydEnergi omkring 60øre pr kWh for sin strøm</a>, hvis ikke man selv har lavet en aftale med en udbyder. Denne pris er meget gennemsnitlig efter min erfaring. Uændret: Ud over den faste pris for strømmen, skal der også betales til den udbyder man vælger at få sin strøm igennem. Hvis ikke du aktivt selv tilvælger din udbyder, får du leveret strøm fra "netværket. En udbyder man får tildelt automatisk af denne vej, kunne være <a href="https:/ /www.se.dk/" target="_blank" rel="noopener external">SydEnergi</a>. <a href="https:/ /www.se.dk/kundeservice/ information- og-vejledning/ gaeldendeelpriser" target="_blank" rel="noopener external">I dag betaler man hos SydEnergi omkring 60øre pr kWh for sin strøm</a>, hvis ikke man selv har lavet en aftale med en udbyder. Denne pris er meget gennemsnitlig efter min erfaring.
Uændret: <a href="https:/ /orsted.dk/en/ Privat/Priser/ Koeb-el/Hvad- bestaar-elprisen-af" target="_blank" rel="noopener external">Ørsted har lavet denne fine grafiske illustration af hvad din elpris består af</a>. Illustrationen er lavet ud fra at du betaler <a href="https:/ /orsted.dk/Privat/Priser/ Skift-til-orsted/Koeb-el" target="_blank" rel="noopener external">Ørsted 36øre pr. kWh</a>. Uændret: <a href="https:/ /orsted.dk/en/ Privat/Priser/ Koeb-el/Hvad- bestaar-elprisen-af" target="_blank" rel="noopener external">Ørsted har lavet denne fine grafiske illustration af hvad din elpris består af</a>. Illustrationen er lavet ud fra at du betaler <a href="https:/ /orsted.dk/Privat/Priser/ Skift-til-orsted/Koeb-el" target="_blank" rel="noopener external">Ørsted 36øre pr. kWh</a>.
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Pengeseddel- fordeling-af- elpris.jpg"><img class="size-full wp-image-2528" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Pengeseddel- fordeling-af-elpris.jpg" alt="Pengeseddel - fordeling af elpris" width="1440" height="1211" /></a> Pengeseddel - fordeling af elpris - baseret på priser fra Ørsted Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Pengeseddel- fordeling-af- elpris.jpg"><img class="size-full wp-image-2528" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Pengeseddel- fordeling-af-elpris.jpg" alt="Pengeseddel - fordeling af elpris" width="1440" height="1211" /></a> Pengeseddel - fordeling af elpris - baseret på priser fra Ørsted
Uændret: Hvis du selv indgår en fastprisaftale med en elleverandør, kan du få nogle helt anderledes priser. <a href="https:/ /tilbud.elektron.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Elektron giver fx. et introtilbud på 7øre pr. kWh</a> (<a href="http://elpris.dk/" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk</a> siger dog godt nok at deres intro-tilbud er på 12øre pr. kWh), hvor du så de første 6 måneder du er medlem hos dem, har en markant lavere pris end hvis du bare havde fået strømmen fra SydEnergi. Uændret: Hvis du selv indgår en fastprisaftale med en elleverandør, kan du få nogle helt anderledes priser. <a href="https:/ /tilbud.elektron.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Elektron giver fx. et introtilbud på 7øre pr. kWh</a> (<a href="http://elpris.dk/" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk</a> siger dog godt nok at deres intro-tilbud er på 12øre pr. kWh), hvor du så de første 6 måneder du er medlem hos dem, har en markant lavere pris end hvis du bare havde fået strømmen fra SydEnergi.
Uændret: Forskellen mellem <a href="https:/ /elektron.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Elektron</a> &amp; SydEnergi er i skrivende stund 53øre. Det lyder ikke af meget, men med en gennemsnitligt husstands elforbrug på 4.500kWh om året løber det hurtigt op. De 4.500kWh kan omsættes til 375kWh i snit pr. måned (jeg er godt klar over at man bruger mere strøm om vinteren end om sommeren, det ser vi bort fra her, det har ikke styr betydning i sidste ende). 375kWh x 57øre = ca. 200,- om måneden. Det er da <a href="/penge/ 3-steps-saadan-kommer-du- i-gang-med-at- investere/">penge jeg gerne vil bruge på andet end strøm</a>  Uændret: Forskellen mellem <a href="https:/ /elektron.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Elektron</a> &amp; SydEnergi er i skrivende stund 53øre. Det lyder ikke af meget, men med en gennemsnitligt husstands elforbrug på 4.500kWh om året løber det hurtigt op. De 4.500kWh kan omsættes til 375kWh i snit pr. måned (jeg er godt klar over at man bruger mere strøm om vinteren end om sommeren, det ser vi bort fra her, det har ikke styr betydning i sidste ende). 375kWh x 57øre = ca. 200,- om måneden. Det er da <a href="/penge/ 3-steps-saadan-kommer-du- i-gang-med-at- investere/">penge jeg gerne vil bruge på andet end strøm</a>
Uændret: <h2>Hvordan får jeg så min billige strøm?</h2> Uændret: <h2>Hvordan får jeg så min billige strøm?</h2>
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Strømkabler- i-luften.jpeg"><img class="alignnone size-full wp-image-2495" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Strømkabler- i-luften.jpeg" alt="Strømkabler i luften" width="1280" height="720" /></a> Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Strømkabler- i-luften.jpeg"><img class="alignnone size-full wp-image-2495" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/Strømkabler- i-luften.jpeg" alt="Strømkabler i luften" width="1280" height="720" /></a>
Uændret: <blockquote>Ok! Jeg er overbevist! Hvor meget arbejde kræver det så at skifte elleverandør?< /blockquote> Uændret: <blockquote>Ok! Jeg er overbevist! Hvor meget arbejde kræver det så at skifte elleverandør?< /blockquote>
Uændret: Meget tæt på intet arbejde. Hjemmesider som <a href="http://elpris.dk/" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk</a> har gjort det uhyre nemt at shoppe el i dag. (<a href="http:// elpris.dk/#/article/om_elpris" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk håndteres og drives af Forsyningstilsynet</a>, hvilket giver mig en sikkerhed i at de ikke har interesser i at fremme udvalgte elleverandører). Uændret: Meget tæt på intet arbejde. Hjemmesider som <a href="http://elpris.dk/" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk</a> har gjort det uhyre nemt at shoppe el i dag. (<a href="http:// elpris.dk/#/article/om_elpris" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk håndteres og drives af Forsyningstilsynet</a>, hvilket giver mig en sikkerhed i at de ikke har interesser i at fremme udvalgte elleverandører).
Uændret: Når du besøger ElPris.dk indtaster du dit postnummer, og vælger på listen hvilken type husstand du har. Valget af husstand bruges umiddelbart kun til at angive et overslag på dit energiforbrug. Det har dog sjældent den store afgørende faktor for hvilke tilbud du kan gøre brug af. Uændret: Når du besøger ElPris.dk indtaster du dit postnummer, og vælger på listen hvilken type husstand du har. Valget af husstand bruges umiddelbart kun til at angive et overslag på dit energiforbrug. Det har dog sjældent den store afgørende faktor for hvilke tilbud du kan gøre brug af.
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- udvælg-område.png"><img class="size-full wp-image-2497" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- udvælg-område.png" alt="ElPris.dk - udvælg område" width="947" height="350" /></a> ElPris.dk - udvælg område Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- udvælg-område.png"><img class="size-full wp-image-2497" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- udvælg-område.png" alt="ElPris.dk - udvælg område" width="947" height="350" /></a> ElPris.dk - udvælg område
Uændret: Når dette er gjort bliver du præsenteret med en liste af forskellige elprodukter tilbudt af de danske elleverandører. Herfra er det blot at vælge en elleverandør, og klikke på "<em>Se mere</em>". Uændret: Når dette er gjort bliver du præsenteret med en liste af forskellige elprodukter tilbudt af de danske elleverandører. Herfra er det blot at vælge en elleverandør, og klikke på "<em>Se mere</em>".
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Lise-af-elleverandører.png"><img class="size-full wp-image-2498" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Lise-af-elleverandører.png" alt="ElPris.dk - Lise af elleverandører" width="1174" height="1049" /></a> ElPris.dk - Lise af elleverandører Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Lise-af-elleverandører.png"><img class="size-full wp-image-2498" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Lise-af-elleverandører.png" alt="ElPris.dk - Lise af elleverandører" width="1174" height="1049" /></a> ElPris.dk - Lise af elleverandører
Uændret: I dette eksempel valgte jeg <a href="https:/ /www.modstroem.dk/" target="_blank" rel="noopener external">modstrøm</a>, da de stod øverst på listen. Det ser ud til at de i øjeblikket kører med et introtilbud hvor man de første 6 måneder ikke betaler dem for at modtage strømmen. Det må man sige er et godt tilbud, og svært at gøre billigere. Uændret: I dette eksempel valgte jeg <a href="https:/ /www.modstroem.dk/" target="_blank" rel="noopener external">modstrøm</a>, da de stod øverst på listen. Det ser ud til at de i øjeblikket kører med et introtilbud hvor man de første 6 måneder ikke betaler dem for at modtage strømmen. Det må man sige er et godt tilbud, og svært at gøre billigere.
Uændret: Hvis du kan lide det tilbud som produktet tilbyder dig, er det blot at klikke "<em>Skift til dette produkt</em>" hvorefter du bliver stillet videre til elleverandørens hjemmeside. Herfra er der lidt forskel på hvordan man bliver oprettet som kunde, men i de fleste tilfælde er det ret smertefrit. Uændret: Hvis du kan lide det tilbud som produktet tilbyder dig, er det blot at klikke "<em>Skift til dette produkt</em>" hvorefter du bliver stillet videre til elleverandørens hjemmeside. Herfra er der lidt forskel på hvordan man bliver oprettet som kunde, men i de fleste tilfælde er det ret smertefrit.
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Elleverandør- detaljer-Modstrøm.png"><img class="size-full wp-image-2499" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Elleverandør- detaljer-Modstrøm.png" alt="ElPris.dk - Elleverandør detaljer - Modstrøm" width="922" height="566" /></a> ElPris.dk - Elleverandør detaljer - Modstrøm Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Elleverandør- detaljer-Modstrøm.png"><img class="size-full wp-image-2499" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Elleverandør- detaljer-Modstrøm.png" alt="ElPris.dk - Elleverandør detaljer - Modstrøm" width="922" height="566" /></a> ElPris.dk - Elleverandør detaljer - Modstrøm
Uændret: Det var dét. Med få klik kan du finde den billigste elleverandør. Du kan hurtigt blive flyttet over til deres hjemmeside, og udfylde de nødvendige oplysninger for at blive oprettet som kunde. Det tager ikke meget mere end 5-10 minutter. Og med en udsigt til at kunne spare op til 200,- i måneden må det siges at være en god timeløn  Uændret: Det var dét. Med få klik kan du finde den billigste elleverandør. Du kan hurtigt blive flyttet over til deres hjemmeside, og udfylde de nødvendige oplysninger for at blive oprettet som kunde. Det tager ikke meget mere end 5-10 minutter. Og med en udsigt til at kunne spare op til 200,- i måneden må det siges at være en god timeløn
Uændret: <h3>Skift leverandør 2 gange om året</h3> Uændret: <h3>Skift leverandør 2 gange om året</h3>
Uændret: En ting at have med i mente er at intro tilbud fra leverandørerne ofte kun gælder i 6 måneder. Dette er også tydeligt på tilbuddet fra modstrøm. Efter introperioden stiger prisen, og så er besparelsen ikke så som forventet. Derfor er du nødt til hvert halve år at skifte leverandør hvis du ønsker at få så billig strøm som muligt. Hvorvidt du 2 gange om året vil bruge 10-20 minutter på dette skifte elleverandør er en personlig sag. For os giver det mening, da det føles som en ret god timeløn. Uændret: En ting at have med i mente er at intro tilbud fra leverandørerne ofte kun gælder i 6 måneder. Dette er også tydeligt på tilbuddet fra modstrøm. Efter introperioden stiger prisen, og så er besparelsen ikke så som forventet. Derfor er du nødt til hvert halve år at skifte leverandør hvis du ønsker at få så billig strøm som muligt. Hvorvidt du 2 gange om året vil bruge 10-20 minutter på dette skifte elleverandør er en personlig sag. For os giver det mening, da det føles som en ret god timeløn.
Uændret: Du skal ikke huske på at blive opsagt hos din tidligere leverandør. Dette håndterer den nye elleverandør for dig, så alt hvad du skal fokusere på er at finde den billigste elleverandør. Uændret: Du skal ikke huske på at blive opsagt hos din tidligere leverandør. Dette håndterer den nye elleverandør for dig, så alt hvad du skal fokusere på er at finde den billigste elleverandør.
Uændret: <h3>Vær opmærksom på alle udgifterne</h3> Uændret: <h3>Vær opmærksom på alle udgifterne</h3>
Uændret: Husk at være opmærksom på at nogle elleverandører opkræver et fast månedligt gebyr. Derfor kan hvad der ser ud til at være en lav pris, hurtigt løbe hen og blive dyrt hvis ikke man medregner alle faktorer. ElPris.dk er dog gode til at vise dette tydeligt i deres tilbud. Scroller du ned i bunden af det enkelte tilbud vil du se noget lignede dette: Uændret: Husk at være opmærksom på at nogle elleverandører opkræver et fast månedligt gebyr. Derfor kan hvad der ser ud til at være en lav pris, hurtigt løbe hen og blive dyrt hvis ikke man medregner alle faktorer. ElPris.dk er dog gode til at vise dette tydeligt i deres tilbud. Scroller du ned i bunden af det enkelte tilbud vil du se noget lignede dette:
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Pris-estimatets- sammensætning.png"><img class="size-full wp-image-2506" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Pris-estimatets- sammensætning.png" alt="ElPris.dk - Pris-estimatets sammensætning" width="888" height="127" /></a> ElPris.dk - Pris-estimatets sammensætning Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Pris-estimatets- sammensætning.png"><img class="size-full wp-image-2506" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/ElPris.dk- Pris-estimatets- sammensætning.png" alt="ElPris.dk - Pris-estimatets sammensætning" width="888" height="127" /></a> ElPris.dk - Pris-estimatets sammensætning
Uændret: <h3>Elforbundet</h3> Uændret: <h3>Elforbundet</h3>
Uændret: Jeg ved at andre gør brug af tilbud som <a href="https:/ /www.elforbundet.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Elforbundet</a>. Her håndterer de arbejdet for dig i forhold til at skifte leverandør, men de priser de kan hente ind til dig er desværre ikke altid tilsvarende de priser du selv kan skaffe ved at bruge et par minutter inde på ElPris.dk. Uændret: Jeg ved at andre gør brug af tilbud som <a href="https:/ /www.elforbundet.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Elforbundet</a>. Her håndterer de arbejdet for dig i forhold til at skifte leverandør, men de priser de kan hente ind til dig er desværre ikke altid tilsvarende de priser du selv kan skaffe ved at bruge et par minutter inde på ElPris.dk.
Uændret: Det seneste tilbud jeg fik fra Elforbundet var fra <a href="https:/ /www.vindstoed.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Vindstød</a>, her kostede strømmen ca. 18øre pr. kWh. Det er stadig en god pris, men den er ikke 7øre som vi så den hos Elektron. Selvom der kun er tale om en forskel på 18øre, så er det for de fleste en månedlig forskel omkring de 40,-. Ganger man det op på et år, bliver det alligevel i underkanten af 500,- man kan spare årligt, ved to gange om året at klikke ind forbi <a href="http://elpris.dk/" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk</a> og selv skifte leverandør. Det er også penge der er værd at tage med. Uændret: Det seneste tilbud jeg fik fra Elforbundet var fra <a href="https:/ /www.vindstoed.dk/" target="_blank" rel="noopener external">Vindstød</a>, her kostede strømmen ca. 18øre pr. kWh. Det er stadig en god pris, men den er ikke 7øre som vi så den hos Elektron. Selvom der kun er tale om en forskel på 18øre, så er det for de fleste en månedlig forskel omkring de 40,-. Ganger man det op på et år, bliver det alligevel i underkanten af 500,- man kan spare årligt, ved to gange om året at klikke ind forbi <a href="http://elpris.dk/" target="_blank" rel="noopener external">ElPris.dk</a> og selv skifte leverandør. Det er også penge der er værd at tage med.
Uændret: <h2>Flexafregning</h2> Uændret: <h2>Flexafregning</h2>
Uændret: Ovenstående har fokuseret på en fastprisaftale hos den enkelte udbyder. <a href="https:/ /energinet.dk/El/Private- elkunder/Flexafregning" target="_blank" rel="noopener external">Noget nyt der er på vej (og som vil indbefatte alle private elkunder i slutningen af 2020), er flexafregning</a>. Med flexafregning vil man blive faktureret pr. time, alt efter hvor dyr strømmen er på det givne tidspunkt. Uændret: Ovenstående har fokuseret på en fastprisaftale hos den enkelte udbyder. <a href="https:/ /energinet.dk/El/Private- elkunder/Flexafregning" target="_blank" rel="noopener external">Noget nyt der er på vej (og som vil indbefatte alle private elkunder i slutningen af 2020), er flexafregning</a>. Med flexafregning vil man blive faktureret pr. time, alt efter hvor dyr strømmen er på det givne tidspunkt.
Uændret: Derfor vil man med fordel kunne en del af ens elregning til om natten hvor strømmen er billigere. Dette især hvis du har en elbil der skal lades, eller hvis du har en tøjvask som kan køres hen over natten. Uændret: Derfor vil man med fordel kunne en del af ens elregning til om natten hvor strømmen er billigere. Dette især hvis du har en elbil der skal lades, eller hvis du har en tøjvask som kan køres hen over natten.
Uændret: Hvor stor en indflydelse dette vil få kan kun tiden vise. For nogen vil det sikkert være en god forretning, og for andre vil det meget muligt blive dyrere. Det er heldigvis ikke en løsning der bliver trukket ned over hovedet på dig. <a href="https:/ /ens.dk/ansvarsomraader/el/ den-frie-konkurrence- paa-elmarkedet" target="_blank" rel="noopener external">Da vi har et frit elmarked i Danmark</a> vil du altid kunne lave en fastpris aftale hvis dette passer dit forbrug bedre. Uændret: Hvor stor en indflydelse dette vil få kan kun tiden vise. For nogen vil det sikkert være en god forretning, og for andre vil det meget muligt blive dyrere. Det er heldigvis ikke en løsning der bliver trukket ned over hovedet på dig. <a href="https:/ /ens.dk/ansvarsomraader/el/ den-frie-konkurrence- paa-elmarkedet" target="_blank" rel="noopener external">Da vi har et frit elmarked i Danmark</a> vil du altid kunne lave en fastpris aftale hvis dette passer dit forbrug bedre.
Uændret: <h2>BlueEnergy - et interessant alternativ</h2> Uændret: <h2>BlueEnergy - et interessant alternativ</h2>
Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/BlueEnergy- footer.png"><img class="alignnone size-full wp-image-2493" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/BlueEnergy-footer.png" alt="BlueEnergy footer" width="3007" height="832" /></a> Uændret: <a href="/wp-content/ uploads/2019/ 06/BlueEnergy- footer.png"><img class="alignnone size-full wp-image-2493" src="/wp-content/ uploads/2019/ 06/BlueEnergy-footer.png" alt="BlueEnergy footer" width="3007" height="832" /></a>
Uændret: Indtil videre har vi kigget på hvad det koster når man betaler for den strøm man bruger, og kort kigget på flexafregning. Uændret: Indtil videre har vi kigget på hvad det koster når man betaler for den strøm man bruger, og kort kigget på flexafregning.
Uændret: Et alternativ kunne være at betale en fast månedlig pris, og så ikke skulle tænke på hvor meget strøm man egentligt bruger. Præcis som vi kender det fra når vi køber bredbånd / internet. Uændret: Et alternativ kunne være at betale en fast månedlig pris, og så ikke skulle tænke på hvor meget strøm man egentligt bruger. Præcis som vi kender det fra når vi køber bredbånd / internet.
Uændret: Et lovende koncept i denne kategori er <a href="https:/ /www.blueenergy.dk/" target="_blank" rel="noopener external">BlueEnergy</a>. Her har du mulighed for at tegne en aftale hvor du <a href="https:/ /www.blueenergy.dk/strom/" target="_blank" rel="noopener external">hver måned betaler et fast beløb, og så har adgang til "frit forbrug af strøm" (op til 10.000kWh i private hjem)</a>. Uændret: Et lovende koncept i denne kategori er <a href="https:/ /www.blueenergy.dk/" target="_blank" rel="noopener external">BlueEnergy</a>. Her har du mulighed for at tegne en aftale hvor du <a href="https:/ /www.blueenergy.dk/strom/" target="_blank" rel="noopener external">hver måned betaler et fast beløb, og så har adgang til "frit forbrug af strøm" (op til 10.000kWh i private hjem)</a>.
Uændret: <h2>Hvad gør du?</h2> Uændret: <h2>Hvad gør du?</h2>
Uændret: Kunne du finde på at skifte elleverandør hver 6. måned? Uændret: Kunne du finde på at skifte elleverandør hver 6. måned?
Uændret: Hvad gør du i øjeblikket, og har de ovenstående muligheder fået dig til at gøre noget andet? Fortæl mig meget gerne om hvordan I køber jeres strøm derhjemme. Betaler I bare de regninger der kommer ind? Eller har I aktivt taget stilling og oprettet her som kunde et sted? Uændret: Hvad gør du i øjeblikket, og har de ovenstående muligheder fået dig til at gøre noget andet? Fortæl mig meget gerne om hvordan I køber jeres strøm derhjemme. Betaler I bare de regninger der kommer ind? Eller har I aktivt taget stilling og oprettet her som kunde et sted?
dpsp_networks_shares
Slettet:  Tilføjet: 0
dpsp_networks_shares_total
Slettet:  Tilføjet: 0
dpsp_networks_shares_last_updated
Slettet:  Tilføjet: 1582663739
onesignal_meta_box_present
Slettet:  Tilføjet: 1

Note: Spaces may be added to comparison text to allow better line wrapping.

Mine venner bør se dette!